Different Style događaj koji će promijeniti vašu viziju elektronske muzike

Spread the love
Menprom

Pred nama je vikend i Different Style događaj koji će promijeniti vašu viziju elektronske muzike i oplemeniti muzičko iskustvo, uz neke od najboljih producenata tech house muzike, britanske i američke scene. Riječ legende, u ovom slučaju, je nepotpuna da ih opiše. Za tuzlansku publiku spremaju višesatni, specijalni, b2b set, najfinijih tech house izdanja.

Reha Centar

Eddie Richards, poznat kao Evil Eddie ili kao „British godfather of house“ je britanski DJ i producent. Osnivač londonske house scene, sredinom 1980-ih bio je jedan od prvih DJ-eva, u Velikoj Britaniji, koji su bili rezidenti u londonskom Camden Palace, koji je u magazinu Record Mirror proglašen kao jedan od najboljih klubova na svijetu. Riječ je o umjetniku, pionirskoj figuri u razvoju acid house, kasnije tech house muzike, koji je svojom produkcijom i nastupima odigrao ključnu ulogu u pokretanju globalne, te od samog početka postao i sastavni dio moderne muzičke scene.

Eddie Richards (2)

Nakon tri desetljeća za mix pultom, on je i dalje jedinstven u muzičkom svijetu.

http://www.eddierichards.net/#/1/home

http://www.residentadvisor.net/dj/eddierichards

https://soundcloud.com/eddie-richards

https://www.mixcloud.com/discover/eddie-richards/

https://www.youtube.com/watch?v=UidK7gvo2As

Adam Collins, je muzički producent i DJ iz New York City, bavi se produkcijom i dj-ingom muzike više od 20 godina, a njegovo ime je sinonim za pravi underground tech-house pokret od osnivanja tog žanra.  Sa partnerom Marky Star osnovao je grupu Omni A.M. u Čikagu i kao izvršni producent on se fokusira na razvoj umjetnika za njegovu etiketu, Euphoria Records. Kao DJ nastupa sa House On Mute crew i drži rezidenciju Le Bain at The Standard, High Line NYC, National Underground and Beef Cuts u New Yorku.

Adam C.

Collins je također strastveni producent i izdaje za Subtrak, Midnight Social, Innerflight and Low Money Music Love.

https://www.residentadvisor.net/dj/adamcollins

http://dj.beatport.com/adamcollins

https://www.mixcloud.com/euphoriarecords/adam-collins-dj-mix-new-york-love-costs/

https://soundcloud.com/euphoria-records

https://www.youtube.com/user/EuphoriaNYC1/featured?nohtml5=False

DJOLE je DJ i producent iz SAD koji odabirom traka donosi potpuno novi pristup tech house muzici na ovim prostorima. Poznat je kao DJ koji ima istančan muzički ukus i koji svojim setovima uvijek napravi odličan vibe u publici, zbog čega je sve više zastupljen na lokalnoj sceni.

Ostvario je dugogodišnju saradnju sa jednim od osnivača londonske house i tech house scene, Eddie Evil Richards, a zatim nastavio samostalno, radeći deep house, a potom i tech house setove, za izdavačku kuću Euphoria Records.

https://soundcloud.com/djole-weand

FACHO je zasigurno jedan od najboljih poznavalaca lokalne scene elektronske muzike, a svoje višegodišnje interesovanje za muziku pretočio je u odlične setove, kojima neprestano drži pokretnim posjetioce tuzlanskih klubova. To je bilo učenje kroz rad, na teži način, što njegova publika jako cijeni. U njegovim setovima uvijek možete čuti neka od najbojih techno, deep (underground), house, izdanja današnjice. Član je ekipe „Fobia“ i jedan je od najaktivnijih warm up DJ-a u Tuzli.

https://www.mixcloud.com/fachotz/facho-fobia-ds-bday-at-club-palma/

aktuelno.ba

Komentari

Komentara