Desio se veliki preokret : Ćiro će po svemu sudeći ponovo na Tušanj

Spread the love
Menprom

Miroslav Ćiro Blažević je danas u 12 sati završio u bolnici u Zagrebu. Stres koji je doživio posljednjih dana vodeći tuzlansku Slobodu i nakon rastanka s čelnicima kluba po ulasku u Premijer ligu BiH, bili su prejaki za njegovo srce.

Reha Centar

– Doktori su oko mene, ne žele me pustiti da idem kući. Uključili su milion nekih aparata, ispituju mi srce. Ne znaju oni da Ćiri niko ništa ne može. Zdraviji sam od pola njih, iako imam 79 godina – s ovim riječima nam se obratio Miroslav Ćiro Blažević, kada smo ga kontaktirali da nam kaže planove za budućnost.

Iako se u njegovom glasu osjetila iscrpljenost i umor, Ćiro je bio izuzetno motiviran.

– Čekam nalaze da vidim šta kažu doktori. No, jedan poziv me jako obradovao. Nazvao me predsjednik Slobode Azmir Husić i ponudio mi nastavak saradnje. Taj poziv mi je dao dodatnu snagu. Teška srca sam napustio Tuzlu, moju BiH, bio sam i povrijeđen, ali uvijek ima prostora za razgovor. Ipak smo zajedno Husić i ja napravili veliki uspjeh. Tuzlu digli na noge – u jednom dahu kaže Ćiro.

Za “Avazov” portal otkrio je da će ubrzo razgovarati s Husićem o nastavku saradnje.

– U petak ćemo imati prvu rundu pregovora. Nadam se da ćemo se dogovoriti. Ne možemo se tek tako rastati, a da ne obavimo iskren razgovor. Zavolio sam Slobodu, Tuzlake, čitav Tuzlanski kanton koji je bio uz nas. Volio bih se vratiti da napravimo i bum u Premijer ligi. Možemo mi to – kazao je Ćiro, koji je i podvukao da je oduševljen igrom reprezentacije BiH protiv Meksika, naglašavajući da “svom sinu” Safetu Sušiću želi mnogo uspjeha u Brazilu.

Piše: E. H. sport.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara