Delegacija Vlade na obilježavanju Dana Općine Banovići

Rental Travel

 Općina Banovići danas obilježava svoj dan. Svečanom programu obilježavanja prisustvovala je i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona. U odsustvu premijera Tulumovića delegaciju Vlade predvodio je ministar finansija Suad Mustajbašić. Ove godine 10. septembra navršavaju se 24 godine od kada je oslobođenjem mjesnih zajednica Seona i Aljkovići oslobođeno područje cijele općine, a stanovnicima ovih mjesnih zajednica omogućeno da se vrate na svoja ognjišta.  S tim u vezi delegacije su položile cvijeće i odale počast poginulim braniteljima.

Rental Travel

Na svečanoj akademiji, koja je upriličena nakon polaganja cvijeća ministar Mustajbašić je svim građanima i prisutnim zvanicama čestitao općinski rođendan.

„Prije 24 godine branioci Bosne i Hercegovine su oslobodili zadnji pedalj banovićke teritorije i time osigurali slobodu za sve banovićane i banovićanke. Onima koji su nam tu slobodu osigurali, borcima Armije RBiH dugujemo vječnu zahvalnost, a šehidima i poginulim braniteljima koji su u temelje slobode ugradili ono najvrednije, svoje živote, danas odajemo dužno poštovanje.“, rekao je ministar Mustajbašić i ukazao na napredak kojeg je općina Banovići postigla u proteklom periodu, a u čemu je ulogu imala i Vlada Tuzlanskog kantona.

„Osim putne infrastrukture, Kantonalna vlada je pažnju posvetila objektima iz oblasti obrazovanja, ekološkim projektima, projektima upravljanja vodama i vodoprivrednim objektima, ali i oblasti sigurnosti, a slična podrška bit će nastavljena i ubuduće, sve sa ciljem jednakog razvoja svih dijelova Tuzlanskog kantona“, zaključio je ministar Mustajbašić.

Osim ministra Mustajbašića, današnjoj svečanosti prisustvovali su ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i savjetnik premijera Tuzlanskog kantona Abdulah Zukić.

aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara