Danas u Tuzli: „A šta sa ekonomijom?”

Rental Travel

Omladinski pokret „Revolt“ u subotu, 14. marta tekuće godine, sa početkom u 12:00 sati u postorijama Međunarodnog ateljea Ismet Mujezinović u Tuzli organizuje javnu tribinu pod nazivom „A šta sa ekonomijom?” Neravnomjerna raspodjela javnih prihoda je dovela do teške ekonomske situacije i neposredno utjecala na demonstracije građana širom Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Nakon mjeseci čekanja na formiranje vlade, prvi poduhvati novoizabrane elite su još jedna potvrda zloupotrebljavanja javnih prihoda i nerazumijevanja teške ekonomske situacije. S ciljem efikasnog pristupa ovoj tematici, pozvali smo stručnjake iz oblasti ekonomije kako bi razgovarali o tome kako sistemski rješavati problem nezaposlenosti, kuda ide novac iz budžeta i kako uključiti građane da učestvuju u raspodjeli istog (participatorni budžeti), zašto je razlika između bogatih i siromašnih sve veća, šta je dovelo radničku klasu u sadašnju poziciju, šta za našu ekonomiju znače evropske integracije i da li BiH uopšte može ostvariti kompetentnost na EU tržištu.

Učesnici javne tribine su : Svetlana Cenić – bivša ministarka finansija RS-a i dugogodišnji ekonomski stručnjak za pitanja javnih finansija, Damir Miljević – ekonomski analitičar iz Banja Luke, Goran Marković – profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, urednik regionalnog ljevičarskog časopisa Novi Plamen i aktivist radničkog pokreta, Predstavnici Tuzlanske incijative

Javna tribina se organizuje u okviru kampanje „Spoznaj, prepoznaj, promijeni!”, koju Omladinski pokret Revolt sprovodi od jula 2014.godine sa ciljem jačanja svijesti mladih ljudi o potrebi društvenog angažmana, stvaranja prostora za kritičko razmišljanje i motiviranja građana i građanki Bosne i Hercegovine, a naročito mladih, da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluke koje su od javnog interesa. Ovim putem pozivamo sve građanke i građane da nam se pridruže u subotu u 12h u prostorijama ateljea Ismet Mujezinović.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara