Borački savezi TK i parlamentarci sa prostora TK održali zajednički sastanak: Zahtjevi boraca su kap u moru i potpuno opravdani

Rental Travel

Danas je u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli, održan zajednički sastanak predstavnika Saveza ratnih vojnih invalida TK, Saveza porodica šehida i poginulih boraca TK , te Saveza DNRP  TK sa  zastupnicima u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH kao i delegatima u Domu naroda FBiH, koji su imenovani sa prostora Tuzlanskog kantona, a s ciljem usklađivanja zajedničkog stava o pitanju izmjena Zakona o osnovnim pravima boraca, odnosno povećanju naknada i novčanih dodataka. Odlukom krovnih boračkih saveza Federacije BiH slični sastanci će se održati u svim kantonima u Federaciji BiH. Na osnovu svega što se danas moglo čuti od svih sudionika sastanka, kako predstavnika boračkih saveza tako i parlamentaraca, ovi zahtjevi su skromni i za njihovo konačno usvajanje ne bi trebalo biti problema.

Reha Centar

U nastavku pogledajte video izjave predstavnike boračkih saveza , ali i pojedinih federalnih zastupnika o pitanju povećanja naknada gore pomenutim pripadnicima boračke populacije.

 

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara