BKC TK: U februarskom programu dvije izložbe i dvije promocije knjiga

Spread the love
Rental Travel

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u februaru će prirediti dvije izložbe i dvije promocije knjiga.

Reha Centar

Februarski program otvorit će Izložba fotrografija 4. Izbora najbolje sportske fotografije BiH „Tomislav Trojak“, na kojoj će biti predstavljeno 50 fotografija nastalih na sportskim borilištima širom Bosne I Hercegovine.

Proglašenje pobjednika Izbora najbolje sportske fotografije BiH je 12. februara/veljače u 18 sati u Velikoj galeriji Bosanskog kulturnog centra TK, gdje će izložba biti postavljena do otvaranja “Izložbe saveremene fotografije”, koju organizuje Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH, a čije je otvaranje zakazano za 19. februar/veljače.

 

Prva od više dogovorenih promocija knjiga u 2021. godini je promociija bh. izdanja knjige njemačkog historičara i bankara Benedikta Koehlera, “Rani islam i početak kapitalizma”, koju je preveo i priredio Resul Mehmedović, publicista i prevodilac nekoliko knjiga iz oblasti ekonomije i historije islamske kulture i civilizacije. Promocija ove knjige održat će se u Plavoj Sali BKC TK-a 18. februara/veljače sa početkom u 18 sati.

Promocija knjige poezije “Zaleđeni uzdah”, profesorice Amre Mujezinović iz Živinica, zatvara februarski program događaja u tuzlanskom BKC-u, a zakazana je za 26. februar/veljače, također u Plavoj sali.

Više o događajima, koji će biti organizovani u skladu sa aktuelnim higijensko-epidemiološkim mjerama koje se odnose na zatvoreni prostor, posjetitelji će moći saznati u blagovremenim najavama svakog od četiri februarska događaja na web stranici i stranicama/profilima koje BKC TK koristi na društvenim mrežama.

Komentari

Komentara