BKC TK Tuzla u prošloj godini posjetilo više od šezdeset hiljada posjetilaca

Menprom

Bosanski kulturni centar TK bio je domaćin doručka i prijema za predstavnike medija i medijskih djelatnika sa područja ovog kantona, bila je ovo prilika da se analizira stara, ali predstave planovi za novu kalendarsku godinu kako je na press konferenciji istakla direktorica BKC-a TK- Tuzla Mirela Ibrahimović, ovaj kako ga je nazvala hram kulture je u prošloj godini upriličio 225 raznih kulturnih sadržaja, promocija, izložbi, koncerata te ostalih događaja.

Rental Travel

-Kada se sve uzme u obzir Bosanski kulturni centar TK  je imao više od šezdeset hiljada posjetitelja. Želim se zahvaliti svim medijskim kućama koje su u godini na izmaku pratile naš rad jer ste svakako doprinijeli da ukupnim rezultati budu pozitivni. Od januara do augusta ove godine BKC je imao stagnaciju u radu iz nekih razloga koje za ovu priliku ne bih iznosila ali je uspio da za četiri posljednja mjeseca napravi isti broj sadržaja koliko i za osam prethodnih. Očekuje nas i Novogodišnji koncert koji će kao i svake godine biti na izvjestan način kruna našeg rada. U 2020. godini planiramo vratiti BKC na mjesto koje mu pripada a svi se dobro sjećamo da se ovdje znalo organizovati i preko četiristo događaja godišnje sa preko sto hiljada posjetitelja, u tom kontekstu želim istaći da već sada imamo zakazanih preko sedamdeset raznih kulturnih sadržaja, koncerata, izložbi i sl.,- kazala je između ostalog direktorica Ibrahimović.

Jedan od novih članova Upravnog odbora ove institucije je i predsjednik Gradskog umjetničkog društva “Lege Artis“ Tuzla Jasmin Hasić koji je na današnjoj press konferenciji istakao da će kao umjetnik ali i kao dio menadžmenta ove institucije učiniti sve da se u BKC-u poveća broj produkcijskih sadržaja te urade neke nove produkcije koje će poput predstave “Srebrena krv“ ili “Bosanska bajka“  napuniti dvoranu BKC-a.

-Učinit ćemo sve da ovaj hram kulture, kako ga ja volim nazvati bude mamac za ljubitelje kulture i kulturnih sadržaja da imamo što veći broj građana ali i djece koja će više dolaziti u ovu ustanovu i uživati u brojnim sadržajima koje pripremamo za narednu godinu, – kazao je Hasić.

Na press konferencije je još istaknuto da je Bosanski kulturni centar TK- Tuzla posljednjih godina ostao bez većeg broja kvalitetnih uposlenika koji su otišli u zasluženu penziju ili su umrli, ali da se taj broj nije nikada popunjavao što će svakako biti jedan od zahtjeva BKC-a TK prema nadležnim institucijama u narednoj godini.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara