BiH: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima

Spread the love
Rental Travel

U Bosni i Hercegovini će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća grmljavina. Na planinama će padati snijeg.

Reha Centar

Jutarnje temperature kretat će se od 2 do 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni. Najviše dnevne temperature od 8 do 14, na jugu od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Jutarnja temperatura oko 4, a dnevna oko 11 stepeni.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje uz slabu kišu ili lokalne pljuskove. Više padavina u večernjim satima. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 19 stepeni.

U srijedu – pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i u Krajini postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima u većini područja padat će kiša. Prije podne, slabih padavina može biti u centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne još ponegdje na istoku.

Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 19 stepeni.ž

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne, sa maglom. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 4 do 10 stepeni. Dnevne temperature od 13 do 17, na jugu od 16 do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

fhmz – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: