Bh. stručnjaci iz oblasti hidroenergije u posjeti Bavarskoj

Spread the love
Menprom

Petnaestočlana delegacija bosanskohercegovačkih stručnjaka iz oblasti hidroenergije boravi ovih dana u Bavarskoj, s ciljem upoznavanja s najnovijim tehnološkim i poslovnim rješenjima iz te oblasti, te sticanja ideja za moguća rješenja u BiH.

Reha Centar

Petodnevni program počeo je uvodnim izlaganjem o hidroenergiji u Ministarstvu privrede i medija, energetike i tehnologije njemačke pokrajine Bavarska, pod čijim pokroviteljstvom je organizirano studijsko putovanje.

“Učesnicima želimo dati pregled trenutnog stanja u Bavarskoj. Važno nam je da se pored direktnih razgovara između kompanija odvija i razmjena znanja. Time se omogućava izgradnja još veće ekspertize iz ove oblasti u Bosni i Hercegovini jer hidroenergija ima ogroman potencijal”, objašnjava voditeljica projekta Amra Šurković.

U okviru programa, planirana je posjeta njemačkih hidrocentrala i uspostavljanje kontakata s bavarskim firmama.U programu učestvuju predstavnici kompanija i organizacija koje se bave proizvodnjom i projektiranjem hidrocentrala, te predstavnici javnih institucija i lokalne uprave, koji su zainteresirani za primjenu modernih tehničkih rješenja.

Studijsko putovanje se održava u okviru programa za poticanje saradnje “Bayern – Fit for Partnership”, a organizuje ga Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini u saradnji s bavarskom kompanijom TUM-Tech GmbH iz Minhena, saopćeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.

BHRT

Komentari

Komentara