Bez pomoći OS BiH štete od nepogoda bi bile mnogo veće

Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i savjetnik Zudin Mahmutović danas su primili predstavnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, komandanta 5. pješačke brigade Kenana Dautovića i pukovnika Ćerima Rastodera.

Reha Centar

Premijer Gutić zahvalio je predstavnicima Oružanih snaga BiH na svemu što su učinili tokom prošlogodišnjih poplava, istaknuvši kako bi bez njihovog angažovanja štete vjerovatno bile mnogo veće.

Protokolarnu posjetu gosti su iskoristili da naprave rezime zajedničkog angažmana tokom prirod ne nepogode koja je pogodila TK. Postignuti rezultati i dobra saradnja sa Civilnom zaštitom, te otvaranje ka narodu, rečeno je ovom prilikom, daju naslutiti da bi civilno – vojna saradnja u budućnosti mogla biti snažnija.

To se prije svega odnosi na neke vidove sporta poput streljaštva, alpinizma, ronilaštva ali i radio-amaterizma. Neki oblici zajedničkog djelovanja, prema riječima brigadira Dautovića, mogli bi biti na čišćenju korita i obala rijeka iz našeg okruženja.

Premijer je ovom prilikom inicirao proširenje saradnje koje bi se ogledalo u aktivnom učešću predstavnika OS BiH na sastancima Kantonalnog štaba civilne zaštite te pozvao brigadira Dautovića da pismom namjere konkretizuje vidove saradnje u drugim oblastima.

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara