BBI banka i Premijer TK uručili stipendije za 100 učenika i studenata

Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i direktor BBI banke Amer Bukvić su uručili danas ugovore o stipendiji za stotinu učenika i studenata bez jednog ili oba roditelja sa područja tuzlanske regije.

Reha Centar

Radi se o projektu Banke putem kojeg se iz sredstava Fonda Sheikh Saleh Kamel i ove godine dodjeljuje ukupno 500 stipendija za djecu iz BiH bez jednog ili oba roditelja. U okviru stipendije studenti i učenici će narednih dvanaest mjeseci dobijati po 100 američkih dolara.

STIPENDIJE STIPENDIJE

Podjelom stipendija, BBI banka je istovremeno poslala više poruka. Prvu, poruku humanosti, da iako živimo u vrijeme kapitalizma, nije sve u životu bazirano i usmjereno ka profitu. Drugu, da se rad i zalaganje uvijek isplati, te da će te vrline uvijek neko prepoznati.
“Od vas dragi učenici i studenti očekujemo da i dalje nastavite kroz život koračati istim putem koji vam je i obezbijedio ovu stipendiju. To je put čestitog rada i vjere u svoje sposobnosti. Samo tako ćete nakon završenog školovanja postati dobri privrednici, ljekari, inžinjeri… Samo radom, zalaganjem i usvajanjem novih saznanja moći ćete pomoći i našoj državi da napravi neophodne korake prema boljem sutra”, rekao je ovom prilikom u svom obraćanju premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, te Direktoru Banke, ali i Šeiku Salehu Abdullah Kamelu, osnivaču Fonda, zahvalio na prepoznavanju istinskih i univerzalnih vrijednosti, te pokazanoj odgovornosti prema društvu u kojem žive.

STIPENDIJE STIPENDIJE STIPENDIJE
Već četvrtu godinu zaredom iz ovog fonda se za 500 stipendista isplaćuje 600.000 američkih dolara godišnje. Podjelom ovogodišnjih stipendija ukupno je iz ovog Fonda za četiri godine isplaćeno skoro četiri miliona KM. Kao društveno odgovorna banka BBI od svog osnivanja na različite načine promovira obrazovanje i pomaže učenicima i studentima dajući im stipendije i pozajmice, i to u kontinuitetu prethodnih 12 godina.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara