BBI banka i Premijer TK uručili stipendije za 100 učenika i studenata

Spread the love
Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović i izvršna direktorica BBI banke Emina Šišić uručili su danas ugovore o stipendiji za stotinu učenika i studenata sa područja tuzlanske regije. Radi se o projektu Banke putem kojeg se iz sredstava Fonda Sheikh Saleh Kamel i ove godine dodjeljuje ukupno 500  stipendija za djecu iz BiH bez jednog ili oba roditelja. U okviru stipendije studenti i učenici će narednih dvanaest mjeseci dobijati po 100 američkih dolara.BBI stipendije

Reha Centar

Podjelom stipendija, BBI banka  je istovremeno poslala više poruka. Prvu, poruku humanosti, da iako živimo u vrijeme kapitalizma, nije sve u životu bazirano i usmjereno ka profitu. Drugu, da se rad i zalaganje uvijek isplati, te da će te vrline uvijek neko prepoznati.

“Od vas dragi učenici i studenti očekujemo da i dalje nastavite kroz život koračati istim putem koji vam je i obezbijedio ovu stipendiju. To je put čestitog rada i vjere u svoje sposobnosti. Samo tako ćete nakon završenog školovanja  postati dobri privrednici, ljekari, inžinjeri, ali prije svega dobri ljudi. Samo radom, zalaganjem i usvajanjem novih saznanja moći ćete pomoći i našoj državi da napravi neophodne korake prema boljem sutra”, rekao je ovom prilikom u svom obraćanju premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, te direktoru Banke i Šeiku Salehu Abdullah Kamelu, osnivaču Fonda, zahvalio na prepoznavanju istinskih i univerzalnih vrijednosti, te pokazanoj odgovornosti prema društvu u kojem žive i rade.

BBI stipendije

Već petu godinu zaredom iz ovog fonda se za 500 stipendista isplaćuje 600.000 američkih dolara godišnje. Podjelom ovogodišnjih stipendija ukupno je iz ovog Fonda za četiri godine isplaćeno skoro četiri miliona KM. Kao društveno odgovorna banka BBI od svog osnivanja na različite načine promovira obrazovanje i pomaže učenicima i studentima dajući im stipendije i pozajmice, i to u kontinuitetu prethodnih 12 godina.

Na web stranici Banke (http://www.bbi.ba/bs/o-bbi/dodjela-stipendija-za-tuzlansku-regiju-2016) mogu se pronaći imena dobitnika ove presstižne stipendije.

odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara