ARK „Rekreativci“: Saopštenje povodom priprema za 2.tuzlanski noćni polumaraton

Spread the love
Menprom

Aktivnosti na pripremi i organizaciji 2.tuzlanskog noćnog polumaratona u punom su jeku. Nakon otvorenih prijava za polumaraton, a potom i Fun Run trku, na adresu Udruženja Atletsko rekreativni klub „Rekreativci“ Tuzla stiglo je oko 600 prijava.

Reha Centar

Neke od njih još uvijek nisu potvrđene uplatom, te iz Kluba pozivaju sve zainteresirane učesnike da to urade do 30. juna do kada mogu platiti izuzetno povoljnu kotizaciju u visini od 20 KM.

Nakon tog datuma, do polovice jula, kotizacija iznosi 40 KM, a dan pred i na sam dan održavanja trke, kotizacija će iznositi 50 KM.  Organizator ne garantira da će prijavljeni zadnjih dana dobiti majicu trke. Kotizacija za Fun Run trku iznosi 10 KM. Svi učesnici koji u predviđenom vremenu završe trku, dobit će i medalju.

Kako je za ovaj događaj potreban izuzetno veliki broj volontera, u toku su i prijave građana te udruženja koji će volontirajući dati svoj doprinos da najveći sportski događaj u Gradu Tuzli protekne što je bolje moguće, a svi gosti koji dođu, osjećaju se dobrodošlima i požele se ponovno vratiti. Za prijave još uvijek nije kasno te su svi zainteresirani pozvani da na stranici arktuzla.ba izvrše svoje prijave.

Trasa trke i ove godine je nepromijenjena i trkače polumaratona će provesti kroz kompletan grad, dok će trkači Fun Run trke, trčati centrom i gornjim dijelom grada. U toku su aktivnosti na dogovorima oko osiguranja kompletne trase trke posebno u dijelu saobraćaja koji će za vrijeme trke biti obustavljen. Građani se pozivaju na razumijevanje te na prilagodbu aktivnosti terminima trke o čemu će blagovremeno biti obavještavani.

ARK „Rekreativci“ Tuzla osim sporta za sve učesnike najavljuju i dobru zabavu. Na dan trke od 16 sati u prostoru Caffe Sloboda bit će održan Pasta party, a kako se polumaraton održava u vrijeme poznatog festivala Kaleidoskop, večer će upotpuniti koncerti i drugi zanimljivi sadržaji.

Suad Suljić, predsjednik

aktuelno.ba

Komentari

Komentara