Arhijerejska pohvalnica za premijera i Vladu Tuzlanskog kantona

Spread the love
Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, primili su danas u posjetu protojerej-stavrofora Srpske pravoslavne crkve u Tuzli Milana Topića.

Reha Centar

Ovom prilikom protojerej Topić se premijeru Gutiću i Vladi Tuzlanskog kantona zahvalio za podršku koju je Vlada pružila prilikom obnove hrama Vaznesenja Gospodnjeg, u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Požarnica, ali i druge vidove podrške i pomoći koju Vlada Tuzlanskog kantona pruža Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Tuzli.

„Mi u Tuzlanskom kantonu gradimo život“ rekao je premijer Gutić, akcentirajući da riječ život više odražava zajedništvo, za razliku od izraza suživot koji asocira na život jednih pored drugih.

„Sve građevine se mogu kupiti i popraviti, a sve što se može kupiti nije skupo. Naš primarni cilj je građenje boljih odnosa, međusobnog uvažavanja i poštivanja, i to je ono neprocjenjivo bogatstvo koje se ničim ne može platiti“ rekao je premijer Gutić.

Ovu priliku protojerej Topić je iskoristio, te premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona uručio Arhijerejsku pohvalnicu za doprinos obnovi hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara