Apple patentirao novi računar

Rental Travel

Appleova kolekcija patenata je svakim danom sve deblja pa ne čudi da je u najsvježijem ‘izdanju’ odobren čak 51 novi patent. Među njima je i nova vrsta prenosivog računala s integriranim projektorom umjesto ekrana i bežičnim povezivanjem sa svom pripadajućom periferijom.

Reha Centar

U biti, cijeli patent podsjeća na modificirani Apple Mac Mini unutar kojega je postavljen projekcijski sustav tako da računalni ekran nije potreban. Štoviše, s obzirom na projektor i bežično povezivanje, ovo računalo bi bilo moguće postaviti virtualno bilo gdje – a slika bi se prilagodila projekciji zahvaljujući nizu integriranih senzora u računalo. Miš, tipkovnica i svi ostali dodaci za ovo računalo su bežičnog karaktera – a barem neki od elemenata posjeduju i mogućnost bežičnog punjenja.

U.S. Patent No. 8,610,726 je zatražen još 2008. Laserski projektor opisan u patentu je u mogućnosti projicirati sliku dijagonale 40″ na udaljenosti od svega 15 inča. Naravno, kao i svi ostali patenti, veliko je pitanje hoće li proizvod zasnovan na ovakvoj ideji ikada ugledati svjetlo dana, a ako to ipak bude slučaj, vjerojatno će biti riječ o potpuno novoj kategoriji osobnih računala uopće.

Komentari

Komentara