Ove godine stiže iPhone Air?

Menprom

Nakon MacBooka Air i iPada Air, Apple bi mogao predstaviti još jedan Air uređaj – iPhone koji će navodno biti tanak samo 6mm. Iako je posljednjih godina nestalo one tajnovitosti koja je vladala oko Applea u vrijeme Stevea Jobsa te su novinari i analitičari znali gotovo sve informacije o novim modelima iPhonea prije nego ih je ova kompanija predstavila, Tim Cook je u oktobru ipak uspio sve iznenaditi i predstaviti uređaj koji niko nije očekivao – iPad Air.

Reha Centar

Nedavne glasine koje su se pojavile na mreži kažu kako Apple, nakon MacBook Air prenosnog računara i Air tableta, sada priprema i – iPhone Air-a. Business Insideru napominju kako bi ovaj telefon trebao biti ‘nevjerovatno tanak’ – samo 6mm, što je 1,6mm tanje u odnosu na aktuelni model njihovog telefona iPhone 5S. Ono što je gotovo sigurno vezano uz sljedeći model Appleovog telefona jest da će on imati veći ekran (vjerovatno oko 4,8 inča) te bi veći ekran, odnosno veće kućište trebali omogućiti bolju raspodjelu komponenata unutar samog telefona – upravo bi to trebalo omogućiti smanjenje debljine novog iPhonea.

iphone air

 

Što se ostalih informacija o ovom smartphoneu tiče, možemo očekivati dizajn sličan trenutnim modelima te napredni hardver. Zanimljivo je da je iPhone Air prvi puta spomenuo talijanski dizajner Federico Ciccarese koji je na svojoj internetskoj stranici objavio slike koncepta ovog telefona.

Iako svi fanovi ove kompanije žele da Apple što prije predstavi pametni telefon koji će imati ekran veće dijagonale u odnosu na aktuelne modele (posljednji modeli imaju ekran dijagonale 4 inča, dok dijagonale ekrana top modela konkurentskih kompanija iznose između 4,7 i 5 inča), Tim Cook će se vjerovatno i dalje držati rasporeda kao i posljednjih godina te će novi telefon predstaviti tek u septembru.

iphone air

 

S obzirom na dosadašnje glasine postoji mogućnost da Apple u septembru predstavi čak tri modela svojih telefona – nasljednika jeftinijeg modela, iPhone Air i toliko spominjani phablet čija bi dijagonala ekrana trebala iznositi oko 5,5 inča. Službene informacije o planovima ove kompanije ne treba očekivati sve do predstavljanja novih modela, a do tada možemo očekivati veliki broj glasina o novim telefonima ove kompanije. (Dnevnik.hr)

Komentari

Komentara