Aleksandar Vučić igra dvostruku igru i ta je igra prepoznatljiva i licemjerna.

Menprom

Stranka za Bosnu i Hercegovinu, nakon hapšenja komandanta odbrane Nasera Orića, prva je rekla da premijer Srbije Aleksandar Vučić igra dvostruku igru i da je ta igra prepoznatljiva i licemjerna.

Reha Centar

Trebalo je samo nekoliko dana, da Vučić prikrivenu smirenost i odglumljenu pomirljivu politiku zamjeni onim što on jeste, čovjek koji  je pucao na Sarajevo. Vučić se konstantno poziva na medjunarodno pravo i pravdu, a nakon puštanja Orića od strane Švajcarske, kada mu je strpljenje popustilo, Vučić je rekao: “Vidim da su drugi spremni da promjene politiku zbog jednog ratnog zločinca”.

Pitamo se kako premijer Srbije može suditi nekome ko je oslobodjen od Suda Ujedinjenih nacija i nazvati ga ratnim zločincem. Iskreno se nadamo da će i oni koji su u posljednje vrijeme glorificirali predsjednika Vlade Srbije, nakon ovoga prizvati iz sjećanja da je to niko drugi, nego čovjek koji je pod komandom Ratka Mladića pucao na Sarajevo. Devedesetih iz puške, a posljednjih par godina puca na perfidniji način, s tim što samo rijetki vide metke.

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: