Ako mislite da trebate smršati pokušajte rukom iza leđa dotaknuti pupak

Rental Travel

U Kini je pokrenut novi internetski trend – test koji pokazuje, kako navode pokretači izazova, imate li dobru figuru, a jedino što trebate učiniti jest rukom iza leđa dotaknuti pupak.

Reha Centar

‘Pupak-izazovu’ priključile su se tisuće ljudi koji objavljuju svoje selfije u zadanoj pozi. Na Weibu, kineskoj verziji Twittera, ”pupak-izazov” ima više od 130 milijuna pratitelja, a izazovu su se priključile i poznate osobe iz Kine.

pupak-izazov-810x500

Kako piše na stranici na kojoj je pokrenut izazov, oni koji mogu rukom iza leđa dotaknuti pupak imaju dobro tijelo, a oni koji ne mogu do pupka moraju smršavjeti. Uporište za tu tvrdnju pronašli su, tvrde, u ”znanstvenoj studiji iz SAD-a”, no nije poznato o kojoj je studiji riječ. Ipak, stručnjaci ističu da ovaj izazov ne znači nužno da ste u odličnoj formi ako uspijete dohvatiti pupak, već da imate duže ruke ili ste vrlo fleksibilni.

pupak-izazov-ako-mozete-ovo--imate-savrseno-tijelo_1434108382

Javio se i jedan instruktor fitnessa koji nije uspio ispuniti izazov. – Ni ja to ne mogu, a za ispunjavanje izazova potrebna su tri faktora – rekao je Xie Wei iz Nanjinga iz istočne Kine. – Prvi je da je osobamršavija, drugi da ima duge ruke i treći da je fleksibilna. Bez obzira na to bave li se tjelovježbom, osobe koje u tome uspijevaju vrlo su mršave i imaju vrlo uzak struk – rekao je Wei.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara