Delegacija Vlade posjetila školu i privrednike u Lukavici kod Gračanice

Spread the love
Menprom

Završetak radova na projektima energijske efikasnosti školskog objekta i grijanja u školskoj fiskulturnoj sali, bili su povod da premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, u društvu ministra obrazovanja i nauke Ahmeda Omerovića, ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice Anele Ajšić i ministra privrede Edina Durakovića, posjeti Osnovnu školu „Lukavica“ kod Gračanice.

Reha Centar

„Radi se izuzetno značajnim investicijskim projektima koji, prije svega našim mališanima osiguravaju znatno bolje uslove za školovanje, ugodniji ambijent i uslove da bolje usvajaju nova saznanja. Tokom prošle godine Vlada Tuzlanskog kantona je pokrenula investicijske projekte ukupne vrijednosti više od 46 miliona KM, a skoro jedna trećina od tih sredstava odnosi se na investicije u oblasti obrazovanja. Time pokazujemo naše opredjeljenje da ulaganjem u obrazovanje gradimo bolju budućnost“, kazao je premijer Halilagić.

„Ne sumnjamo da će nastavnice i nastavnici u školi sada imati dodatni elan da dodatno unaprijede svoj odnos prema učenicima, da inoviraju sadržaje koje će ponuditi učenicima, da nastavno gradivo učine još zanimljivijim, a da će učenici pokazati više želje za usvajanjem novih znanja i vještina“, riječi su ministra Omerovića.

Nakon posjete Školi, kojom prilikom su mališanima podijeljeni i prigodni paketići koje je Škola osigurala u saradnji sa lokalnim privrednicima, delegacija Vlade posjetila je i dva privredna društva na ovom području. To su metalski pogon kompanije „Zeka komerc“ iz Gračanice, te tvornicu obuće „Proggeti Bosnia“.

„Smjer kojeg smo zacrtali našim prošlogodišnjim aktivnostima, a u smislu otvorenosti i senzibilnosti prema privrednicima nastavljamo i ove godine. Tu smo da čujemo koje su njihove potrebe, izazovi s kojima se susreću i da vidimo koliko i gdje eventualno možemo pomoći. I ove godine za privrednike i obrtnike u Tuzlanskom kantonu spremamo značajne programe podrške, a ovakvi susreti su prilika da čujemo koliko su oni tim programima zadovoljni i da li ih i u kojem smjeru treba modificirati. Tu smo da im pomognemo u ostvarivanju novih poslovnih uspjeha, jer svaki njihov uspjeh, uspjeh je ovog društva, pa ga i mi doživljavamo kao svojim“, zaključio je danas premijer Halilagić.

Ministar Omerović je izrazio zadovoljstvo kvalitetom završenih radova na školskom objektu, te je pozvao i nastavnike i učenike da kvalitetnije uslove iskoriste i ulože dodatni trud za bolji transfer znanja.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara