Federalno ministarstvo zdravstva: Radi se na formiranju medicinskih timova, izbjegavati samostalne odlaske u Tursku

Spread the love
Menprom

Iz Federalnog ministarstva zdravstva je saopćeno da su u stalnom kontaktu sa Ambasadom Republike Turske u BiH, kantonalnim ministarstvima zdravstva, te kliničkim centrima, radi organizacije odlaska medicinskih timova u područja pogođena razornim zemljotresom na jugoistoku Turske.

Reha Centar

U skladu s potrebama i zahtjevima Ambasade Republike Turske u BiH, a u koordinaciji sa zdravstvenim ustanovama, radi se na formiranju medicinskih timova koji će biti upućeni u potresom ugrožena područja, te se preporučuje izbjegavanje samostalnih odlazaka zdravstvenih radnika u Tursku.

Ovim putem se zahvaljujemo medicinskim radnicima koji konstantno iskazuju spremnost za odlazak i pružanje pomoći, te ih molimo da se obrate menadžmentu svojih zdravstvenih ustanova koji će dalje kontaktirati kantonalna ministarstva zdravstva, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Također, napominju da menadžmenti tri klinička centra direktno komuniciraju sa Federalnim ministarstvom zdravstva, a zbog organizacije medicinskih timova.

Vlada Federacije BiH

Komentari

Komentara