Razgovarano o prijedlozima uređenja javnih površina i pristupnih puteva u župi Breške

Spread the love
Menprom

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić odazvao se pozivu župnika fra Marka Antića i danas posjetio župu Breške. Tom prilikom razgovaralo se o aktivnostima koje se provode na području ove župe, o uređenju javnih površina i pristupnih puteva. Dogovoreni su budući koraci u realizaciji nekoliko projekata, čija svrha je poboljšanje postojeće infrastrukture i kvalitete života mještana. Pored toga, planirani projekti učiniti će kvalitetnijim boravak turista i posjetilaca koji dolaze za vrijeme vjerskih praznika u ovu župu.

Reha Centar

Tokom današnjeg boravka u župi Breške, dr.sc. Lugavić je razgovarao sa mještanima i predstavnicima savjeta mjesne zajednice o infrastrukturnim projektima koje je Grad realizovao tokom proteklih godina na ovom području. Mještani su uputili riječi zahvalnosti gradskim komunalnim službama zbog redovnog održavanja putnih dionica, posebno onih koje vode prema katoličkom groblju.

Nakon sastanka prisutni su posjetili crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, izgrađenu 1890. godine, na mjestu gdje je 1854. godine prvobitno bila izgrađena drvena crkvica.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara