BKC TK: U decembru još dva koncerta kulturno-umjetničkih društava

Spread the love
Rental Travel

Nakon što su svoje godišnje koncerte u novembru na sceni Bosanskog kulturnog centra TK održali Gradski dječiji-omladinski folklorni ansambl Tuzla i Folklorni ansambl Panonija, publika će u BKC-u do kraja godine imati priliku pogledati i tradicionalone godišnje koncerte GKUD Bosna i UKUD Zvonko Cerić.

Reha Centar

Prvi će na scenu članovi GKUD Bosna Tuzla  jednog je od najstarijih folklornih društava u Bosni i Hercegovini, koji Svečani godišnji koncert priređuju u petak 9. decembra 2022. godine.

Na koncertu koji počinje u 19 sati će nasatupiti sve sekcije društva, a cijena ulaznice je 5 KM.

UKUD ,,Zvonko Cerić” Tuzla koji ove godine obilježava 43 godine postojanja Društva, Svečani godišnji koncert održat će u subotu 17. decembra 2022. godine sa početkom u 18 sati. Na koncertu će se predstaviti tri folklorna ansambla, veterani, hor i vokalni solisti uz pratnju narodnog orkestra. Cijena ulaznice i za njihov koncert također iznosi 5 KM.

Podsjećamo da je BKC Tuzlanskog kantona centralni dio manifestacije obilježavanja 25. godišnjice postojanja i rada JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona počeo 24. novembra upravo Revijalnom večeri folklora u kojoj su učestvovala četiri tuzlanska kulturno-umjetnička društava i folklorna ansambla, te gosti iz dva KUD-a iz Doboj Istoka.

Također, BKC TK je pokrenuo i inicijativu za osnivanje Asocijacije/saveza kulturno – umjetničkih društava koja djeluju na području Tuzlanskog kantona, čime smo na još jedan način potvrdili svoju opredijeljenost da budemo snažna podrška partnerima koji rade na promociji kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

JU BKC TK / aktuelno.ba

Komentari

Komentara