Javna čestitka Crvenom križu TK i općinskim/gradskim crvenim križevima

Spread the love
Menprom

Povodom Međunarodnog dana Crvenog križa i Nedjelje crvenog križa ministar za rad socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Mirsad Muhamedbegović uputio je javnu čestitku Crvenom križu Tuzlanskog kantona i općinskim/gradskim crvenim križevima u kojoj stoji:

Reha Centar

„Međunarodni dan Crvenog križa obilježava se u cijelom svijetu 8. maja u znak sjećanja na dan rođenja osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa Henryja Dunanta (8. svibnja 1828. – 30. listopada 1910.).

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak žele ukazati na značaj djelatnosti HO Crvenog križa i njihov doprinos putem hitnih intervencija u vrijeme kriza i vanrednih situacija, kao i na važnost njihove svakodnevne redovne humanitarne djelatnosti.

Želimo se zahvaliti u ime svih građana-korisnika usluga kojima je humanitarna podrška Crvenog križa doprinijela zadovoljavanju osnovnih egzistencijalnih potreba, smanjenju siromaštva, osjećaju da nisu sami u vrijeme kriza, ali i u zadovoljavanju svakodnevnih osnovnih životnih potreba.

Značajno je istaći i usluge pomoći i njege u kući koje dugi niz godina pruža Crveni križ  starijim licima i licima u stanju socijalne i zdravstvene potrebe.

Također treba istaći da partnerstvo i saradnja sa resornim ministarstvom, centrima za socijalni rad, ali i drugim nadležnim institucijama su ključni principi za uspješan rad i podršku građanima koji su prioritetno u stanju socijalne potrebe.

Svi zaposlenici, volonteri i humanitarni radnici zaslužuju priznanje za izvanredne napore i zalaganje za blagovremeno djelovanje shodno potrebama građana TK, kako u vanrednim situacijama, tako i u okviru redovne djelatnosti organizacija.

Imajujući u vidu izuzetan značaj vašeg djelovanja za ukupnu društvenu zajednicu, upućujemo vam iskrene čestitke.“

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara