Sastanak ministrice Harčin sa predsjednicom UG „Vive žene“

Spread the love
Rental Travel

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin, sa saradnicima održala je sastanak sa predsjednicom Udruženja građana „Vive žene“ Jasnom Zečević i saradnicom Danijelom Huremović.

Reha Centar

Na sastanku je razgovarano o cjelokupnim aktivnostima i radu UG „Vive žene“, sa posebnim osvrtom na obilježavanje globalne kampanje „16. dana aktivizma za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja“ .  Udruženje je ovom prilikom informisalo ministricu Harčin o planovima i aktivnostima koje će provoditi u sklopu ovogodišnje kampanje, koja egzistira već 30 godina, te je iznesen prijedlog da se predstavnice udruženja obrate i na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona i da članovima podijele bedževe sa bijelom trakom koja predstavlja simbol borbe protiv nasilja, kako bi i Vlada TK bila upoznata i kako bi podržala njihove aktivnosti.

Predstavnice Udruženja su iskazale zahvalnost na dosadašnjoj podršci Vlade Tuzlanskog kantona , posebno jer je prvi put ove godine, rebalansom Budžeta Tuzlanskog kantona ispunila svoju zakonsku obavezu i obezbijedila 30 % sredstava za finansiranje rada sigurne kuće.

Ministrica je iskazala podršku svim aktivnostima koje provodi UG „Vive žene“ , te je izrazila  zahvalnost na prilici da se razgovara o mogućnostima i načinima na koje Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona  može pružiti dodatnu podršku aktivnostima, te su dogovoreni konkretni načini buduće saradnje.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara