Srbi uveli kontrole u zračnim lukama: Ebola neće na naše tlo

Spread the love
Rental Travel

Beogradska zračna luka Nikola Tesla stavljena je podpojačan nadzor zbog mogućeg dolaska putnikazaraženih ebolom, a uskoro će istu proceduru proći i ona u Nišu. Beogradski aerodrom “najugroženije je područje zbog tranzita iz mjesta zahvaćenih epidemijom”, kazao je novinarima ministar zdravljaZlatibor Lončar nakon obilaska granične sanitarne inspekcije, javljaBlic.

Reha Centar

Ministar Lončar obećao je da će nadležni učiniti sve potrebno za sprječavanje širenja smrtonosne ebole na srbijanski teritorij.

– Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) šalje nam detaljne upute i preporuke o ponašanju – istaknuo je ministar i podsjetio da je diljem svijeta od siječnja ove godine više od 730 umrlo od ebole, a 1323 ih se zarazilo.

Sa sanitarnim inspektorima dogovoreno je da se putnike, ukoliko se posumnja da su zaraženi, istog trenutka šalju u karantenu.

– Ako dobijemo signal da je više putnika iz nekog zrakoplova zaraženo, pripremljena je dodatna prostorija u koju će oni ući odmah s piste i u kojoj je sva potrebna komunikacija s Hitnom pomoći, bolnicama, Zavodima za javno zdravstvo… Nakon toga slijedi provođenje drugih procedura koje je propisala Svjetska zdravstvena organizacija – kazao je Lončar.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara