Policija i građani sve više postaju saveznici u borbi protiv pandemije koronavirusa, podijeljeno više stotina maski građanima Tuzle

Spread the love
Rental Travel

Kako bi odgovorila na novonastalu epidemiološku situaciju, te smanjila mogućnosti za širenje korona virusa, Vlada je jučer usvojila naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona te, kretanje stanovništva na području Tuzlanskog kantona ograničila u  vremenu od 21:00 do 05:00 sati narednog dana. Ove naredbe se primjenjuju od danas a važe do 29.03.2021. godine.

Reha Centar

Redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona bit će održana u utorak, 30. marta, a bit će razmatrano 12 tačaka dnevnog reda, između ostalih Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o javnom redu i miru koji će policijskim službenicima dati veće ovlasti u sankcionisanju onih koji ne poštuju izrečene mjere.

Policijski službenici na ulicama Tuzle i drugih gradova Tuzlanskog kantona za sada djeluju još uvijek preventivno.

„U cilju očuvanja zdravlja građana, odnosno širenja koronavirusa, Uprava policije kontinuirano poduzima pojačane aktivnosti te kontrolu poštivanja svih mjera naloženih od strane nadležnih organa i tijela. Naime, aktivnosti su kantonalnog karaktera i realizuju se u svim gradovima i općinama Tuzlanskog kantona a radi se o pojačanom prisustvu u ugostiteljskim objektima na javnim mjestima te javnom saobraćaju i javnim površinama kojom prilikom će građanima simbolično biti podijeljene i zaštitne maske. Još jednom apelujemo na sve građane na poštivanje svih izrečenih mjera kako bi zajedno ublažili a u konačnici nadam se i pobijedili ovaj opaki virus“- kazala je danas Amra Kapidžić, portparol PU Tuzla MUP-a TK.

Prema riječima Amre Kapidžić građani su uglavnom svjesni aktuelne situacije te se nada kako će policajci u narednom periodu po pitanju poštivanja mjera imati što manje posla.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara