Prim.dr Zulfo Mujčinović, čovjek koji je vrijedan vašeg glasa na izborima

Spread the love
Menprom

Prim.Dr Zulfo Mujčinović jedan je od kandidata koji je svakako vrijedan da ga upoznate, ovo važi za one koji ga ne poznaju.

Reha Centar

Ako ste ikada bili ili je neko vaš bio na pregledu kod interniste u Domu zdravlja Tuzla onda je morao sresti tog prije svega stručnog a zatim i plemenitog i karakternog čovjeka, koji za svakog pacijenta uvijek ima vremena.Također, svi oni koji su prešli i uspjeli preživjeti „Put smrti“ od Potočara do Nezuka, znaju ga kao jedinog ljekara koji je dočekao sve te unesrećene ljude i pružao im medicinsku pomoć.

Dakle i u teškim vremenima rata i odbrane Bosne i Hercegovine bio je uz svoj narod i danas je tako. Ovaj čovjek i njegova plemenitost se ne mijenjaju.

Ove godine svoje ime i sve pobrojano je ponudio građanima Tuzle za Gradsko vijeće na listi Tuzlanske alternative. Logično razmišljanje svakog glasača bi trebalo da bude da bira ljude po djelima a ne dobrim bilbordima, skupim reklamama i otrcanim demagoškim frazama.

Iz biografije prim.dr Zulfe Mujčinovića svakako želimo još izdvojiti nekoliko detalja.

Ratni period od 1992 do 1995 godine proveo u Ratnoj bolnici Sapna i 206 viteškoj brigadi. Trenutno zaposlen kao  šef odsjeka za Bolesti srca i hipertenziju u Poliklinici za Interne bolesti DZ Tuzla. Medicinsku školu završio je u Tuzli 1979 godine, a Medicinski fakultet 1986. Doktor je medicine a radio je još i na Univerzitetsko Kliničkom Centru Tuzla  1995 godine kao specijalista Interne medicine.

Gotovo je pa nemoguće pobrojati sve radove koje je objavio, sve seminare i simpozije na kojima je učestvovao. Kako god, njegovo ime je na rednom broju 8 (osam) Tuzlanske alternative na čijem čelu je ugledni tuzlanski privrednik i humanista Mensur Alić.

U svakom slučaju čovjek vrijedan vašeg glasa.

M.T.

 

Komentari

Komentara