Delegacija Vlade posjetila Grad Gradačac

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Denijalom Tulumovićem, danas je boravila u službenoj posjeti Gradu Gradačcu. Sastanak je bio prilika da se sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem i njegovim saradnicima razgovara o aktivnosti i projektima koji su uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona prošle godine realizirani u Gradačcu.

Reha Centar

„Kroz više različitih programa Kantonalna vlada je tokom prošle godine u Gradačcu realizirala realizirala projekte ukupne vrijednosti oko 4,4 miliona KM. Značajan dio ovih sredstava odnosi se na ulaganja, rekonstrukciju i adaptaciju regionalnih putnih pravaca. Također tu su projekti energijske efikasnosti i projekti kapitalnih ulaganja u školske objekte, objekte Općinskog suda i Policijske stanice, vodoprivredne objekte, izgradnju kanalizacione mreže i sl.“, kazao je premijer Tulumović, te dodao da Gradačac i ove godine, u pogledu sufinansiranja razvojnih projekata, može računati na sredstva Vlade Tuzlanskog kantona.

S tim u vezi ministri u Vladi Tuzlanskog kantona danas su prezentirali programe koji su planirani za realizaciju toko 2020. godine, a na koje sa svojim projektima treba da aplicira i Grad Gradačac.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je izrazio svoje zadovoljstvo posjetom i današnjim sastankom delegacije Vlade Tuzlanskog kantona.

„Danas smo otvorili više pitanja, prije svega to su projekti vodosnbdijevanja i zaštite okolice, te sredstvima koja su ove godine planina u okviru Direkcije regionalnih cesta, ali i o projektima koje smo mi kao Grad spremili i sa kojima mislimo aplicirati na programe Kantonalne vlade. Cilj nam je da uskladimo aktivnosti gradske sa kantonalnom administracijom kako bi smo imali što uspješniju realizaciju“, kazao je gradonačelnik Dervišagić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara