Ulaz u direkciju RMU Banovići čuvaju specijalne jedinice policije

Spread the love
Rental Travel

Rudari jame “Omazići” rudnika uglja Banovići i dalje protestuju ispred Uprave rudnika, te na obližnjoj pruzi, potvrdili su okupljeni rudari za BHRT. Oni su cijelu noć blokirali prugu pored zgrade Uprave. Najupornijima se sinoć pridružio i određeni broj rudara treće smjene. Podsjetimo, rudari su juče ujutro počeli protest, zbog smanjenih plata za mart. Tražili su da ovakve plate budu povučene i isplaćene u punom iznosu, jer, smatraju, da su im plate ionako male.

Reha Centar

Меđutim, u razgovoru sa upravom nisu uspjeli u svojim zahtjevima. Inače, rudnik Banovići jedini u Federaciji nije u koncernu sa Elektroprivredom BiH.

Posljednje informacije o situaciji u rudnika uglja Banovići  je da kreće intervencija specijalne policije kako bi se odblokirala pruga koju su rudari RMU Banovići blokirali. Kako javlja Mirel Čeliković, rudari sjede na svojim mjestima i ne žele odblokirati prugu. Međutim, specijalna policija je otjerala rudare sa pruge i ispred direkcije. Ulaz u direkciju sad čuvaju specijalne jedinice.

aktuelno.ba/bhrt.ba

Komentari

Komentara