Uspješno okončana akcija “Daruj krv-spasi život”u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Tuzla FOTO

Spread the love
Rental Travel

U okviru manifestacije „Stazama Poslanika islama“ Medžlis islamske zajednice Tuzla je dvanaestu godinu za redom upriličio akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod sloganom “Daruj krv-spasi život” u prostorijama u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina.

Reha Centar

Ovoj humanoj akciji odazvao se veliki broj džematlija i građana Tuzle, tuzlanskih imama i uposlenika Medžlisa.

-Već treću godinu za redom rado se odazivam ovoj akciji zajedno sa još desetak mojih džematlija iz džemata Pasci.Zadovoljstvo mi je što postoji ova akcija i što mogu darivati krv za nečiji život, što moja krv može Alahovom voljom, nekome pomoći da živi, to je između ostalog smisao i suština islama, pomoći drugom, tu sam i uvijek ako Bog da ću biti sudionik ovakvih i sličnih akcija- kazao je za naš portal Benjamin Smajlović, imam džemata Pasci.

Ovoj akciji odazvao se i veliki broj mladih što posebno raduje a jedna od njih je i Anida Zahirović-Suhonjić koja nam je kazala kako je darivanje krvi zadovoljstvo i privilegija onih koji prepoznaju značaj pomoći drugom i drugačijem.

– Do sada sam krv darivala tri ili četiri puta i osjećaj je zaista predivan.Svjesni ste da to može nekome spasiti život a u biti vas ne košta ništa.Pozvala bi sve mlade ljude da se odazivaju ovakvim i sličnim akcijama jer vrijedi, ali također očekujem od svih koji se bave ovakvim dobrotvornim akcijama da više propagiraju ovaj humani čin pa će i efekti akcija biti sigurno puno bolji- kazala je Anida Zahirović-Suhonjić.

Prema riječima Mumin-ef. Mumića, koordinatora akcije, ovo je 12 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a prosjek je obično preko 80 davaoca krvi.
– Zadovoljni smo odzivom, a posebna satisfakcija su nam riječi pohvale koje dolaze na račun organizacije i broja onih se odazovu akciji. Uvijek se trudimo da pored redovnih davaoca motiviramo i određenih broj novih, u čemu i uspijevamo – kazao je Mumić.

Akcija darivanja krvi organizovana je u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju tuzlanskoga Univerzitetsko-kliničkog centra, a ubraja se među bolje akcije, kada je u pitanju organizacija i broj prikupljenih doza krvi.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara