Cjelovečernji koncert Ženskog hora “Allegre” oduševio sve prisutne

Spread the love
Rental Travel

“Hvala vam što ste večeras ovdje i što radost našeg prvog cjelovečernjeg koncerta dijelite sa nama” – poruka je sa početka koncerta Ženskog hora “Allegre” održanog u sali Narodnog pozorišta u Tuzli.

Reha Centar

Pod dirigentskom palicom Renate Bagarić repertoar tuzlanskih “Allegri”svakako je obogatio  klavirskom pratnjom prof. Zlatan Mujkić, koji je inače od samog osnutka hora “Alegre” sastavni dio ove lijepe muzičke priče.

Publika je između ostalog uživala u pjesmama poput “Mamma Mia” poznate švedske grupe “Abba”, “Oprosti” autorskog djela Zlatana Stipišića Gibonnija, kompozicija Olivera Dragojevića i mnogih drugih pjesama poznatih autora, a sam koncert počeo je pjesmom “Zemljo moja”

“Večeras smo izveli šarolik repertoar kako klasične horske muzike tako i obrada pop pjesama, a sve s ciljem da svakom našem gostu večeras ponudimo po nešto i u čemu smo nadam se i uspjeli. Najmlađi smo hor u Tuzli, a zlatna medalja na Majskim muzičkim svečanostima u Bijeljini dala nam je dodatni elan i vjetar u leđa da i dalje radimo i već smo postali prepoznatljivi u gradu i šire. Ime “Allegre” znači vesele, a mi smo upravo to, vesele, druželjubive, okupljene oko muzike, pjesme i druženja i sve to večeras i dalje u budućnosti želimo dijeliti sa našom vjernom publikom”- kazala je dirigentica Renata Bagarić.

“Allegre” je mlad i perspektivan ženski hor koji postoji već dvije godine, broji 20 članica, a iza sebe imaju mnoge prestižne nagrade među kojima je najznačajnija zlatna medalja na “Majskim muzičkim svečanostima” u Bijeljini.

M.T

 

 

Komentari

Komentara