Mjesečni horoskop za april 2014.

Spread the love
Menprom

Ako postoji mjesec u godini koji bi, kad bi to bilo moguće, trebalo prespavati, onda je to april. Planete formiraju konstelaciju koja se naziva Veliki križ, a nalaze se u kardinalnim znakovima – Ovnu, Raku, Vagi i Jarcu. Izazovan je ovo period i za sve ostale znakove.

Reha Centar

OVAN 21.3. – 20.4.

Primite čvrsto uzde i dobro pazite, Ovnovi! Ovaj mjesec se sprema čitava parada astroloških događaja u kardinalnim znakovima (među kojima je i vaš), koji potiču svakog s napuhanim egom na svađe i sukobe. Istina, vi ste ratnički znak, ali pametnije će biti ostvariti autoritet samokontrolom nego agresivnom borbom za moć s drugima. Zajedno s nekontroliranim ispadima, pojavljivat će se i znakovi vaše inventivnosti; nov način gledanja na događaje može otvoriti i nove mogućnosti. Oslobađajte se stresa vježbanjem, bavljenjem sportom i meditacijom.

Merkur u vašem znaku se pridružuje Uranu i Suncu, a vaš vladar Mars se nalazi nasuprot, u znaku Vage. Na vjetrometini ste, a naglašena je eksplozivna kombinacija stanja u domu, karijeri i odnosima s drugima. Odgovornost i autoritet se natječu s promjenama, naročito ako u svojoj natalnoj karti imate planete na 13. stupnju Ovna, Raka, Vage i Jarca. Nemojte nastojati ostvariti svoju nezavisnost na račun drugih, a uvijek dobro promislite prije nego otvorite usta, naročito oko 14. Vaša mentalna aktivnost će se ubrzati; nestrpljivost i genijalnost često idu ruku pod ruku. Komunikacija s drugima je puna tajni i sumnji, donosi nemir i šokove. Čuvajte tajne.

Nestabilni Puni Mjesec u Vagi i izazovan kontakt Merkura i Marsa (15. i 16.) potiču natjecateljski duh, ali sada treba staviti naglasak na kooperaciju s drugima i izgrađivanje konstruktivnih odnosa. Budite hrabri, a ne agresivni, čak i u slučaju samoobrane. To dobro treba zapamtiti oko 20.-21., ako se stvari izmaknu kontroli zbog kritičnog odnosa Jupitera, Urana i Plutona. Ovo je vrlo eksplozivna, a moguće i opasna kombinacija. Zatomite bijes i neodgovorno ponašanje. Ne riskirajte svoju sigurnost i ne izazivajte potencijalno veoma štetne konflikte.

Na drugoj strani, Venera se pridružuje Neptunu i Kironu (11. i 20.) u Ribama, stvarajući oblak bezuvjetne ljubavi, romanse i mašte, što će se pojačati 17., 18. i 25. Naučite se povući u osamu kako biste zaliječili tijelo i duh. Neka tajna veza ispunjava vaše fantazije. Odnosi Sunca s Merkurom u Biku i s Neptunom govore kako će financijska i praktična pitanja dobivati na važnosti u skladu s rastom vaše vjere i koncentriranošću.

Kraj mjeseca će vratiti kontrolu u vaše ruke, a dobra uvjerenja i kooperacija će dobiti na važnosti. Nadu u dobre financijske vijesti budi i Mladi Mjesec u Biku 29.4.

LJUBAV: Postoje periodi kad svi doživimo pomrčinu srca, a sada je red na vama, Ovnovi. Lunarna eklipsa oko 15. će osloboditi veliku količinu potisnutog bijesa u vašoj vezi. Oko 23. ćete imati temperamentne ispade, a osobe oko vas će vraćati tu agresiju natrag prema vama. Prestanite svaljivati krivicu na partnera i obitelj i nađite načina da kontrolirate svoju ljutnju.

NOVAC: Sunce i Merkur ulaze u vaše polje financija 19. i 23., pomažući vam da nađete načina za zaradu. Saturn u polju udruženih financija vam šalje poruku da ćete ostvarenjem zarade svojim individualnim naporima biti manje ovisni o drugima, što će doprinijeti osjećaju slobode i vlastite vrijednosti.

ZDRAVLJE: Veliki križ između teških planeta počinje djelovanje 23. potičući stres. Srećom, u mogućnosti ste pobjeći u svoju osobnu oazu sigurnosti već oko 5. Poželjet ćete maknuti se s pozornice kako biste se malo ohladili i smirili, te napunili baterije. Nastojte ne pribjeći samo-liječenju tabletama ili utapanju u alkoholu oko 11.

BIK 21.4. – 21.5.

Cijeli mjesec će biti kao pravi vatromet, iako će završiti s duhovnim oporavkom. Na početku, stare nesuglasice u komunikaciji će dovesti do izazovnih debata o uvjerenjima. Vaš unutarnji buntovnik je spreman izbaciti bijes iz sebe, ali će se neki Bikovi odlučiti na njegovo dublje potiskivanje. Nemojte dozvoliti da vam to ugrozi zdravlje.

Merkur se nalazi u Ovnu, zajedno sa Suncem i Uranom, a Mars stoji nasuprot njima u Vagi. Veliki križ u kardinalnim znacima ukazuje na Mars pun ljutnje, uznemireni Uran, teški Jupiter i nemilosrdni Pluton – već na početku mjeseca. Neki će osjetiti poriv da djeluju tvrdoglavo i naglo, a drugi da neoprezno iniciraju promjenu i primaju udarce za to vrijeme. Dobro procijenite sigurnost naprema riziku; pametnije je izbjegavati opasne provokacije.

Uznemirit će vas neke stare navike (vaše ili tuđe), naročito oko 14. Mogli biste izgubiti kontrolu nad sobom i eksplodirati ili se morati nositi s ispadima bijesa nekog tko ima potrebu za kontrolom drugih. Pazite da ne odate neku tajnu.

Pokušat ćete tražiti svoju nezavisnost na miran način, ali nestabilna Mjesečeva eklipsa u Vagi 15. će vas protresti iznutra. Poruka koju ne smijete zanemariti kaže da sadašnje reforme dolaze kroz kooperaciju sa suradnicima na poslu, podređenima i medicinskim osobljem. Uložite energiju u poboljšanje zdravlja, vježbu, pravilnu ishranu i savjesno obavljanje posla; to je most prema osobnom poboljšanju i suradnji u zajednici, čak i u ovako izazovnom periodu. Oko 20.-21. izbjegavajte nagone za kritikama i provokacijama iza nečijih leđa. Oni Bikovi koji imaju izraženu svadljivu narav nailaze na sličnu osobu s druge strane. Ne prihvaćajte mamac i izbjegavajte nepotrebne rizike. Naročito pripazite u slučaju putovanja.

Iako je Saturn malo zamrznuo odnose u ljubavi, bit ćete dobrodošli u druženju s okolinom. Prijatelji donose olakšanje u krizi i toplu bliskost. Vaše će srce i duša osjećati bezgraničnu ljubav za prijatelje, ali i puno širu zajednicu. U takvom raspoloženju, Venera i Jupiter će otvoriti mogućnost privlačenja neke osobe (17., 18. i 25.), što bi moglo prerasti u lijepu vezu.

Sunce i Merkur ulaze u vaš znak 19. i 23. donoseći veliku količinu fizičke energije i aktivnosti koncentriranu na vaše potrebe. Objavite svoje namjere oko 26. i zadržite vjeru u sebe. Saturn će vas opet pritisnuti 28., ali bi Sunčeva eklipsa već sljedeći dan mogla donijeti velike promjene. S Merkurom u dobrom odnosu s Plutonom, Uranom i Jupiterom, ostavite iza sebe svoja stara ograničenja koja vas guše i potražite ljubav, duhovnost i druženje – ono je svuda oko vas.

LJUBAV: Ljubavni život vas pomalo deprimira zahvaljujući utjecaju hladnog Saturna, ali oko 29. biste mogli upoznati tko će vas oboriti s nogu. Ova Solarna eklipsa bi vam mogla pomoći da vidite romantične mogućnosti koje vas okružuju zahvaljujući utjecaju Neptuna, Jupitera i Plutona.

NOVAC: Prvih pet dana travnja, monotonija u vašem ljubavnom životu vas gura da vrijeme provodite u uredu do kasnih sati; čak ako vas partner i ne inspirira na postizanje velikih ciljeva, ipak vam pomaže u napredovanju u karijeri. Do 5.4. Venera će vas činiti veoma popularnim i poželjnim suradnikom, stoga iskoristite taj kratak period.

ZDRAVLJE: Potisnuti bijes koji nosite uokolo još od početka ožujka bi se mogao probuditi oko 15., a potpuno erumpirati između 20. i 23. zbog Marsa u vašem sektoru zdravlja i neurotičnog Urana u psihološkoj sferi i Jupitera u polju komunikacija. Često vrludate između tvrdoglavosti i brzanja bez dovoljno promišljanja. Polako otpuštajte negativnu energiju.

BLIZANCI 22.5. – 21.6.

Veliki križ u kardinalnim znakovima trese vaš financijski, društveni i ljubavni sektor. Nagle promjene, borbe za moć i neočekivani događaji udaraju u vaše temelje. Imate potrebu za sigurnošću traženjem mjesta gdje biste se smirili, ali netko iz vaše okoline – dijete, partner, prijatelj ili poslovni suradnik – traže od vas potpunu predanost. Iznenadna situacija u vezi novca dovodi u fokus vašu imovinu. Kredit ili neki dug će doći u pitanje, kao i ljubavna veza. Nastojte uočiti nagovještaje razmirica od 1.-3. i 8.

Ni na što ne možete sa sigurnošću računati u vrijeme Mjesečeve eklipse 15.4. dok se Mars nalazi u vašem polju ljubavi, a Uran i Sunce u neobuzdanom Ovnu. Kontrola reakcija je imperativ oko 14. zbog izazovnog odnosa Merkura, Urana, Jupitera i Plutona. Naravno, u slučaju da imate nagon družiti se s naprednim ljudima i prijateljima, tražiti pozitivna uzbuđenja ili doživjeti neku ljubavnu vezu bez pritiska – slijedite svoje želje. Ipak, budite oprezni, jer postoje aspekti koji ukazuju na skandale i tajne. Nemojte odati informacije za koje bi bilo bolje da ostanu skrivene. Nagla objava od strane neke osobe bi mogla donijeti šokantan preokret u vašem društvenom statusu oko 16. Retrogradni Mars ukazuje da je vaša sadašnja životna misija stvoriti harmonične odnose, voljeti i biti voljen ili se baviti djecom. Umjesto da tražite povećanje osobne slobode, uložite energiju u kreativne napore.

Naročito izazovni dani će biti od 20. do 23., u vrijeme konfrontacije Jupitera, Marsa, Urana i Plutona; možete braniti svoj ili tuđi teritorij, ali nemojte dopustiti da agresivnost zamijeni razumno prosuđivanje ili nasjedanje na provokacije.

Daleko idealističnija verzija života se vidi u vašem desetom polju karijere. Venera i Neptun šalju rehabilitirajuće vibracije, naročito 11. i 20. Ipak, pripazite da mašta ne zamagli osjećaj za realnost. Oplemenite svoj rad djelujući i za druge, s puno altruizma i suosjećanja.

Kad Merkur i Sunce uđu u znak Bika 19. i 23., povući ćete se iz burnog društvenog života i posvetiti vrijeme sebi; provedite vrijeme u prirodi, meditirajte i vježbajte kako biste ostali u ravnoteži. Oko 28. će neugodan dodir Merkura s Marsom i Saturnom donijeti sumnju, osjećaj krivnje, brigu i strah, što će stati na put produktivnom djelovanju. Srećom, već sljedeći dan će taj brzi planet ući u odličan odnos S Plutonom, Jupiterom i Uranom za vrijeme Sunčeve eklipse i donijeti probuđenje osjećaja za realnost. Reprogramirajte se sa svjesnom namjerom i bit ćete u stanju doživjeti čvrst osjećaj sigurnosti i vlastite vrijednosti.

LJUBAV: Vozite s jednom nogom na kočnici u ljubavnom životu još od ranog ožujka u tolikoj mjeri da vam prijeti potpuno zaustavljanje oko 15. za vrijeme Lunarne eklipse. Spontani Uran i vrckavi Merkur će vam pokazati put do zabave, a moguće i do novog ljubavnog odnosa. Potrudite se izlaziti, a ako upoznate nekog zanimljivog,  pružite mu šansu.

NOVAC: Kontrolirajte sve u vezi novčanih pitanja u vrijeme oko 20.-23. Imate potrebu za štednjom, ali prijatelji i partner žele da trošite na njih. Jupiter vam daje velike mogućnosti za zaradu, ali bi vas mogli prozvati škrticom ako ne podijelite svoju sreću s drugima. Umjesto da se hvalite svojim ekonomskim postignućima, radije šutite o tome, kako biste sačuvali zarađeno.

ZDRAVLJE: Oko 17. obratite pažnju na svoje zube i kosti. Povećajte unos kalcija, kao i vitamina D. Najbolje bi bilo da se malo više izložite suncu.

RAK 22.6. – 22.7.

Veliki križ u kardinalnim znakovima, a Rak je jedan od njih, zajedno sa Sunčevom i Mjesečevim eklipsom, donosi tektonski poremećaj ovaj mjesec i čini vas nemirnim, nestrpljivim, ljutim, a poremećaji su prisutni u svim važnim životnim poljima. Vi, i nepredvidljivi ljudi oko vas skloni kontroli, osjećaju neizdrživ poriv za nepromišljenim djelovanjem kako biste izazvali impulzivnu promjenu. Možda ćete se morati suočiti s posljedicama te promjene ili nesigurnim novim početkom. Znajte da neoprezno i riskantno ponašanje može štetiti vašoj sigurnosti ili reputaciji, rušeći postojeći red (1.-3., 8.). Osobni i profesionalni odnosi i poremećaji u domu posvuda šire uzrujanost, naročito ako u svojoj natalnoj karti imate planete na 13. stupnju Raka, Vage, Jarca ili Ovna.

Labilni okidači se pojavljuju 14. kad se Merkur nađe u izazovnom odnosu s Jupiterom, Plutonom i Uranom. Dodajmo još i Mjesečevu eklipsu i loš kontakt Merkura i Marsa sljedeća dva dana i čini se da ste na rubu. Ne izazivajte osobe iz okoline i ne dozvolite da oni vas isprovociraju. Ne potpaljujte plamen optužbi, sumnji, tajni ili sebičnosti. Poslovna i roditeljska pitanja su naročito ugrožena. Vaš zadatak je da uspostavite red i harmonične odnose i aktivnosti unutar doma i obitelji iako je atmosfera prilično nestabilna.

Srećom, postoje i faktori koji govore o ljubavi, nježnosti i dobroj budućoj perspektivi zahvaljujući Veneri i Neptunu u idealističnom znaku Riba; sve će to zaliječiti vaše rane i donijeti nadu, naročito oko 11. i 20. Putovanje, više obrazovanje, ljubav s nekim tko je na udaljenom mjestu bi moglo promijeniti vašu budućnost. Neka dobra vijest ili postizanje dogovora, produbljivanje vezanosti, proširenje obitelji i stabilna veza donose emocionalnu harmoniju između 17.-18., 25.4.

Ulaskom Sunca i Merkura u znak Bika 19. i 23. poželjet ćete provoditi vrijeme s opuštenim prijateljima koji dijele slične interese. Sam kraj mjeseca generira nove društvene mogućnosti ili naglu promjenu u jednom prijateljskom odnosu. Postavite nove temelje u skladu sa svojim nadama i snovima.

LJUBAV: Ljutnja je zarazna, a trenutno se širi brže no prehlada. Mars u polju doma i obitelji između 20.-23., Pluton u sektoru partnerstva, a Uran u polju karijere vam poručuju da bi najbolje bilo da smirite strasti umjesto da rigate bijes oko sebe – dok se stvari malo ne smire.

NOVAC: Najintimniji odnos koji biste ovaj mjesec mogli imati je onaj s financijskim planerom. Razvijajte sposobnost brige za svoje investicije što će rezultirati osjećajem unutarnjeg mira.  Najbolji period je za vrijeme boravka Venere u 8. polju, prvih pet dana travnja. Iskoristite taj utjecaj.

ZDRAVLJE: Ego vam je narastao, a to ne biste trebali shvatiti kao malu brigu. Ako se ponašate kao princeza unutar doma i na radnom mjestu, trebali biste znati da time dolijevate ulje na vatru loših odnosa.

LAV 23.7. – 22.8.

Prisutna je ugodna, entuzijastička energija koja potiče vašu kreativnost. Ipak, osjećate se pomalo deprimirano. Umjesto da pratite svoju viziju koja priprema novu sutrašnjicu u vašem životu, i dalje se držite čvrsto uz stare navike i modele ponašanja. Jupiter u vašem polju introspekcije i ograničenja, te Saturn koji vas progoni u polju doma i obitelji i sigurnosti, drže vas u nesigurnosti, iscrpljujući vaše uobičajeno samopouzdanje. Muče vas neka pitanja iz prošlosti. Pojavljuje se potreba za samopotvrđivanjem, pobunom i nezavisnošću koja je stalno isprekidana. Nastojat ćete protresti ove mutne vode kako biste proveli svoju volju. Možda je vrijeme da napustite neko zastarjelo vjerovanje ili način prosuđivanja. Sunce, vaš vladar, predvodi razmirice oko položaja moći i potvrđivanja ega od 1.-3. i 8.

Veliki križ u kardinalnim znacima se nastavlja 14. izazovnim odnosom Merkura, Jupitera, Urana i Plutona. Presložite dnevni raspored kako biste osigurali dobro zdravlje na optimalan način. Komunikacije s drugima su uzavrele; svačija stajališta se dovode u pitanje, a informacije se pogrešno interpretiraju ili se namjerno sabotiraju. Dolazi do radikalizacije stavova; moguće je i da neka genijalna ideja otvori put uzbudljivom razvoju događaja. Istražite zato nova područja djelovanja. Sredinom mjeseca opet dolazi do gubitka ravnoteže; nova informacija koju treba raspoznati u ovoj grmljavini je ključna u revitalizaciji vašeg izgleda i vaše budućnosti. Pristupite joj s potrebnom dozom hrabrosti, a ne buntovnički i na svadljiv način. Od 21. do 23. pazite da potisnuta ljutnja, unutarnji demoni ili suparnici izazovu konfrontaciju. Prilagodite se nagloj promjeni ili mogućnosti koja će se otvoriti u vezi putovanja. Predvodite druge s naprednim i pozitivnim uvidom u postojeće stanje.

Istovremeno, predivna Venera ulazi u znak Riba, vaše polje zajedničkih financija, kredita i udruženih sredstava. Nemojte dozvoliti da gledanje kroz ružičaste naočale rezultira neodgovornom potrošnjom. Seksualna strast teče u mogućem ozbiljnom odnosu od 17.-18., te 25.

Sa Suncem i Merkurom u Biku, vaše ambicije, reputacija i poslovna budućnost postaju vaša zvijezda Sjevernjača. Izradite praktičan plan oko 26. i ispunite ga vjerom i nadom. Samim krajem mjeseca, ono što čujete ili kažete može proširiti vašu snagu i poziciju.

LJUBAV: Još od prošlog mjeseca, Venera prolazi vašim poljem partnerstva. Već 1. u mjesecu zapamtite da trebate cijeniti partnerovu odanost. Uzvratite zagrljajima, poljupcima i komplimentima.

NOVAC: Sad je vrijeme i za postavljanje strategije, ali smijete malo i potrošiti. Merkur se nalazi u polju zajedničkih financija do 7., a od 23. boravi u polju karijere što će vam dati poslovnu sposobnost potrebnu za uspjeh. Za to vrijeme, hedonistička Venera ulazi vaš sektor udruženih financija i kredita 5.4. i spaja se s bajkovitim Neptunom 11. Priuštite si neki luksuz koji će učiniti da se osjećate kao princeza. Vaše pažljivo planiranje financija vam je to omogućilo.

ZDRAVLJE: Nemojte se žaliti, stvari stoje prilično dobro. Jupiter u vašem psihološkom polju vam budi opsesije o problemima koje ste davno riješili, a vi se još opterećujete duhovima. Ponovo ćete imati takav napad oko 23., ali disciplinirano odagnajte sve crne misli iz glave.

DJEVICA 23.8. – 23.9.

Ostali znakovi Zodijaka su u potrazi za zaklonom dok planete okupiraju kardinalne znakove – Jarac, Vagu, Ovna i Rak, ali vi stojite naivni i blaženi pod zaštitom Riba: Venera se u vašem polju partnerstva udružuje s bajkovitim Neptunom. Moguća je idealistička zaljubljenost, ljubavna romansa, nježnost, brižnost i razumijevanje. Ove ružičasti snovi se dopunjuju s osjećajem sreće i strasti kad Venera uđe u pozitivan odnos s Jupiterom i Plutonom (u polju ljubavi). Pravi lijek za vašu dušu i srce.

Financijska pitanja, na žalost, nisu tako mirna i slatka. Neharmonične i zabrinjavajuće vijesti pogađaju vaš financijski i društveni sektor. Prvi znaci dolaze već od 1.-3., te 8., kad se Sunce natječe s Jupiterom, Marsom, Plutonom i Uranom. Vaš vladar Merkur se također nalazi u znaku Ovna, a zajedno sa Suncem i navedenim planetima će 14., 17. i 22. usmjeriti vašu pažnju na stara financijska partnerstva i glasne ljude (uključujući i vas), koji dižu tenzije oko kontrole zajedničkih sredstava. Nečija buntovnička izjava stvara novčanu nestabilnost ili poremećaj. Neko pitanje oko nekretnina ili poreza može uzrokovati nagli problem.

Putovanje Marsa kroz vaše drugo polje financija naglašava ovaj problem kao sudbinski važan. Oko 15. bi se vaš novčani status mogao uzburkati, a zajedničke financije potonuti. Oko 20. bi partner ili dijete također mogli zagristi u vaše prihode. Nemojte dozvoliti da vas išta ili itko navede na ishitrenu kupnju ili posudbu. Izbjegavajte konflikte koji se već dugo vuku i fokusirajte se na vlastitu sposobnost zarađivanja. Karmički problemi se intenziviraju 23. izazovnim odnosom Marsa, Plutona i Urana, navodeći ljude na neetičko i agresivno ponašanje dok nastoje ispuniti vlastite želje, bez obzira je li u pitanju novac, moć ili kontrola. Možda ćete biti dovedeni u položaj da branite svoje vrijednosti ili imovinu.

Od 19. do 27. ćete shvatiti da su vjera i razumijevanje most prema budućnosti koje vam može ispuniti život. Saturn će vam vršiti pritisak na mentalnom planu od 28., ali već sljedeći dan Solarna eklipsa, zajedno s dobrim aspektom Merkura, Plutona i Jupitera omogućuje snažan završetak mjeseca. Razvijaju se jedra vašeg optimizma, omogućeno vam je samoizražavanje i ugodni društveni kontakti. Putovanje ili rad u vezi s pisanjem i izdavaštvom bi također mogli označiti kako ste na dobrom putu.

LJUBAV: Venera ulazi u vaš sektor istinske ljubavi 5. travnja i brzo se spaja s Neptunom 11. Naznake privlačenja se brzo pretvaraju u plamen ljubavi kad im se pridruži Pluton oko 18. Ljubav će zaliječiti sve rane, stoga uživajte.

NOVAC: Oko 15. ćete napokon primijetiti da vam je novac prestao curiti kroz ruke. Nažalost. Uran i Merkur se spajaju u vašem polju udruženih sredstava – je li problem neki kredit? Partner i društveni život zahtijevaju veliku potrošnju, ali bi bilo bolje da se koncentrirate na posao do sredine svibnja, kad novac pristiže u većim količinama.

ZDRAVLJE: Prvih 5 dana travnja Venera boravi u vašem polju zdravlja što vam donosi dobro raspoloženje i osjećaj ugode. Iskoristite te dane za uljepšavanje ili zakažite pregled kod doktora. Okolina će primijetiti vašu neodoljivost.

VAGA 24.9. – 23.10

Ostanite čvrsti na putu traženja ravnoteže, karakterističnoj za vaš znak, dok vas stres u domu i obitelji, na poslu, s roditeljima ili partnerom stavlja u nezavidan položaj. Nestrpljivost i nemir rastu, a lavina promjena vas sve više zabrinjava. Iako uvijek nastojite ugoditi okolini, sada sve više osjećate poriv za oslobađanjem od obaveza. Najradije biste pobjegli prema nečem novom i svježem; to je upravo ono što i trebate – novi početak, a ne nestabilni temelji.

Dok je Mars retrogradan u vašem znaku, neodgovorno ponašanje vodi u probleme i moguće nesreće, pogreške i agresivnost s izraženim manifestacijama ega već početkom mjeseca (1.-3., 8.). Neki oko vas će biti provokativno samopouzdani, pa ćete se možda morati zauzeti za sebe. Između 17. i 22. će biti puno previranja u vašem polju partnerstva, ali sve je u vašim rukama. Nađite hrabrosti i budite spremni prihvatiti kako su ove životno važne promjene i suradnja u partnerskoj suradnji apsolutni prioritet, čak i ako to znači napuštanje zajednice koja vas više ne zadovoljava.

Oko 14. netko iz vaše okoline će biti vrlo glasan kad Merkur stupi u izazovan aspekt s Jupiterom, Uranom i Plutonom. Intenziviraju se problemi u domu. Sve što bude izgovoreno izaziva trvenje. Pun Mjesec 15. i loš odnos Merkura i Marsa dovode do usijanja jedan emocionalni konflikt. Od 21. do 23., zbog aspekta Velikog križa komunikacija je dovedena do usijanja. Obuzdajte ljutnju i neodgovorno ponašanje. Ne riskirajte svoju sigurnost i ne provocirajte štetne konflikte. Umjesto toga, nastojte kanalizirati svoju energiju u nešto fizički konstruktivno.

Srećom, vaš vladar Venera se nalazi u osjećajnim Ribama, gdje se susreće s Neptunom i Kironom 11. i 20. Nemojte nastojati zadovoljavati nezdrave potrebe. Potražite transformaciju kroz tretmane u salonima ljepote, meditaciju i zdravu prehranu. Budite dobri prema sebi i prema svima koje susrećete. Od 17. do 25. cvjeta suradnja na poslu, ali je moguće da će i jedno partnerstvo prerasti u dugotrajnu vezu.

Saturn ograničava novčana sredstva, a Pluton stvara probleme u domu; stoga je moguće da će potrebna sredstva i resursi – novac, ljudi, podrška, biti nedostupni. Napravite vrlo konzervativan plan oko 2. Krajem mjeseca naglasak je stavljen na kredite, posudbe, zajedničke financije ili neočekivana sredstva u vezi obitelji.

LJUBAV: Vrijeme je da se zauzmete za sebe i prestanete biti otirač tuđih frustracija. Najbolje vrijeme za to je period od 20. do 23. za vrijeme boravka dominantnog Plutona u polju doma, nestalnog Urana u polju prave ljubavi, naglašenog Jupitera u polju karijere, te Marsa u vašem znaku.

NOVAC: Dok Saturn ima depresivni utjecaj na vaše prihode, nove mogućnosti bi se mogle pojaviti oko 29. Možda će doći do refinanciranja ili će se otvoriti neočekivani izvor prihoda iz drugih izvora. Možda će vam biti odobren kredit ili ćete na poslu biti dodatno nagrađeni.

ZDRAVLJE: Izloženi ste stresu kod kuće i na poslu, što pojačava vašu želju za pronalaženjem izlaza – samo pazite da se ne radi o nepoželjnim supstancama. Venera se dodiruje s Neptunom u vašem polju zdravlja 11. ostavljajući vas da tražite utjehu kroz spomenute supstance ili čak hranu. Umjesto toga, pozabavite se svojim izgledom; otiđite k frizeru ili u šoping. Osjećat ćete se bolje kad vidite da i izgledate bolje.

ŠKORPION 24.10. – 22.11.

Tjeskoba i frustracija vas drže u šaci, ako ste među onim Škorpionima koji se osjećaju ograničenima. Mars pun ljutnje prolazi vašim 12. poljem, potiskujući vaš bijes. Saturn u vašem znaku kontrolira vaše ponašanje. Moguće je da ćete izgubiti ovu samokontrolu pod utjecajem Velikog križa u kardinalnim znakovima od 1.-3. i 8. ovog mjeseca dok se Sunce sudara s Jupiterom, Uranom, Plutonom i Marsom. Uključuju se i emocije, a vaš temperament bjesni. Unutarnje tenzije erumpiraju dok gledate kako manipulatori upravljaju drugima sukladno svojoj volji. Ako se i oduprete ovom pritisku, sljedeći izazov dolazi 14. kad se Merkur postavlja izazovno s istim planetima.

Privatna pitanja postaju destabilizirajući faktor i šokiraju ako postanu javna. Netko u radnom ili zdravstvenom okruženju bi mogao izgubiti samokontrolu. Različiti i prenaglašeni stavovi izazivaju žučne rasprave i dovode do iznenadnih i destabilizirajućih promjena. Poremećena vam je rutina, zbog čega morate paziti da vam ne nastrada zdravlje. Ako se osjećate pritisnuti dnevnim rasporedom, vi biste mogli biti ti koji vape za slobodom. Sve je to dodatno pogoršano Punim Mjesecom 15. i izazovnim aspektom Merkura i Marsa 16. Gubljenje kontrole vas ljuti, ali za vaše zdravlje nije dobro zadržavati toksične osjećaje kao što su ozlojeđenost i ljutnja. Umjesto toga nađite konstruktivan način za oslobađanje frustracija, kao što je vježbanje, meditacija i boravak u prirodi. Prebacite fokus na promjenu stanja svijesti i nastojte izmijeniti način na koji gledate svijet. Završni pritisak dolazi od 20. do 23. s agresivnim odnosom već spomenutih planeta, što vam govori da je promjena neizbježna. Karmičke snage transformacije dovode u sukob autoritet i buntovništvo kako bi srušile stare odnose i uspostavile nove. Za mijenjanje života na bolje potrebno je da ne odgovarate na provokacije, borbe za moć i pokušaje manipulacije. Ignorirajte emocionalne ucjene, ali se njima nemojte ni služiti. Dobro proučite svoje najdublje misli; kad govorite, činite to s uvjerenjem, čvrsto i promišljeno.

Ostali utjecaji planeta na vaše natalno Sunce imaju puno bolji rezultat na vaše želje. Venera se nalazi u senzualnim Ribama, djelujući na vaš ljubavni život i ugodu. Romantični događaji bez ograničenja zamjenjuju kontrolirano ponašanje. Prestajete se kočiti i započinjete širiti krila, naročito oko 11. i 20. donoseći utješni oporavak vama i osobi koju volite. Velikodušnost obuzima vašu dušu i srce, naročito s djecom i partnerom. Napokon se osjećate zadovoljni. Povjerenje se produbljuje, počevši od 17., a nastavlja se sve do 27.; suosjećanje, nova nada i oprost pokreću zaleđene veze. Nakon puno mučnog previranja, ova injekcija podrške i ugode u vašem romantičnom životu i polju odnosa s partnerom dovodi vaše srce u ugodnu sadašnjost i obećavajuću budućnost.

Škorpioni rođeni oko 5.11. (plus-minus 5 dana) će i u onom prvom, teškom razdoblju ipak imati pomoć Jupitera iz 9. polja obrazovanja, putovanja i svega što je u vezi sa stranim zemljama. Uporan i vrijedan rad dugoročno donosi nagradu.

LJUBAV: Tko bi rekao da gubitak kontrole može izazvati takvu ugodu? Ležerna Venera u vašem polju užitaka i ljubavi otapa vašu povremenu grubost u moru ljubavi, naročito oko 11. Lunarna eklipsa 15. će protresti vašu psihu i odvesti vas u raspoloženje kakvo ste rijetko kad iskusili. Krajem mjeseca će vam Solarna eklipsa u sektoru ljubavi i obaveze omogućiti da se rastopite u naručju i srcu svog partnera.

NOVAC: I dugoročno i kratkoročno, stvari stoje prilično dobro u vašem svijetu financija, stoga nije naodmet malo i potrošiti na one koje volite. Treba im zavidjeti, jer će naročito dobro proći nakon 5., kad Venera uđe u polje ljubavi i užitaka.

ZDRAVLJE: Inače ste skloni čudnim i promjenljivim emocionalnim raspoloženjima, a u isto vrijeme ste iskreni i direktni. Škorpionsku ljutnju je teško obuzdati. Međutim, od početka prošlog mjeseca, potiskujete sveprisutni bijes iza stroge vanjštine zahvaljujući Saturnu u polju osobnosti. Ipak, sredinom mjeseca je došlo vrijeme za manifestaciju erupcije bijesa, što će uvjeriti okolinu kako ovaj Škorpion još uvijek ima svoju bodlju.

STRIJELAC 23.11. – 21.12.

Sjeverni Mjesečev čvor vas podsjeća da društveni kontakti, prijatelji i uključenje u društvene aktivnosti drže ključ ostvarenja vaših snova i želja. Za to vrijeme je Mars dodao uspavljujući efekt na nekad toplo okruženje. Osim toga, Južni Mjesečev čvor vas vuče u stare obrasce ponašanja u traženju ljubavi i užitka, naročito oko 17. i 22. Ekscentrični Uran u vašem petom polju ljubavi i užitka zahtijeva pozornost. Veliki križ u kardinalnim znakovima šalje upozoravajuću notu između 1. i 8., a planete ukazuju na sukobe u kojima do izražaja dolazi ego. Doživljavate stresove dok se vijesti, događanja, nagle promjene izmjenjuju kao na traci. Pritisak je i na novčanoj situaciji, ljubavnim i prijateljskim vezama.

Za vrijeme impulzivne konjunkcije Merkura i Urana 14. bit ćete nemirni, osjećati potrebu za slobodom i nezavisnošću, a moguće je i da ćete eksperimentirati s ekstremnim užicima u potrazi za romansom. Drugi će se rado uključiti u takve aktivnosti, ali moglo bi doći i do neugodnog rezultata.

Lunarna eklipsa 15.4. naglašava društvene kontakte, a romansa s nekom osobom bi se mogla pokazati kao isprazna zabava. Prava događanja počinju 20., kad vaš vladar, megalomanski Jupiter kontaktira loš odnos Urana i Plutona i udara na financijske poslove. Najradije biste bacili sve staro i nabavili novo, ali pripazite da vam razuzdani Uran i zahtjevni Mars ne isprazne kasicu-prasicu zbog pretjeranog trošenja. Iako vas nestrpljivost i nemir tjeraju da riskirate i djelujete impulzivno, ekstremno financijsko riskiranje (kockanje, klađenje, igre na sreću) bi vas moglo navesti na agresivno ponašanje. Bez obzira je li riječ o vama ili nekom drugom, ako nema suzdržavanja, provokacije izazivaju potrebu za ekstremnim zadovoljavanjem želja. Poslušajte savjete prijatelja i igrajte na sigurno kad su novac i ljubav u pitanju. Dovedite u red svoje novčano poslovanje.

Boravak Venere u vašem polju doma i obitelji donosi sreću i zadovoljstvo u obiteljskim pitanjima. Osjećat ćete smirujući utjecaj sklada i ljubavi u kućnom okruženju što će djelovati zaštitnički i terapeutski prema stresnom djelovanju zbivanja iz vanjskog svijeta. To će vam pomoći da krenete s novim početkom, nakon što vam se čini da ste zapeli s poslom. Također, imat će i pozitivan učinak na vašu fizičku snagu i psihološku stabilnost, naročito krajem mjeseca.

LJUBAV: Vaša uobičajeno živa društvena scena nema svoju pripadajuću energiju zbog retrogradnog Marsa. Srećom, Mjesečeva eklipsa 15. skreće vašu pažnju na ljubavni odnos. Spontani Uran u spoju s Merkurom 14., upućuje vas da iskušate šansu u nekoj ljubavnoj avanturi. Planirajte dan pun uzbuđenja i ugode.

NOVAC: Kad riziku sklon Uran u vašem polju financijskih rizika stane nasuprot Marsu u polju prijateljstva 23., postoji velika opasnost da ćete se dati nagovoriti na neodgovorno postupanje teško zarađenim novcem. Možda ćete čak zanemariti i dobronamjerni savjet prijatelja i upustiti se u kontakte sa sumnjivim osobama. Dobro promislite prije nego potrošite bogatstvo u kockarnici ili kladionici. Ne upuštajte se u rizično ponašanje, bilo to u financijama ili u ljubavi.

ZDRAVLJE: Osjećat ćete da vam je potrebno opuštanje kod kuće za vrijeme Solarne eklipse u polju zdravlja 29. Dan je odličan za relaksaciju i maženje i paženje od strane članova obitelji. To će učiniti čuda ne samo za vaše tijelo, već i za osjećaj vlastite vrijednosti.

JARAC 22.12. – 20.1.

Ovaj će mjesec dom, obitelj, posao, ljubav i vaš osjećaj osobnosti biti pravo bojno polje. Veliki križ u kardinalnim znakovima, a Jarac je jedan od njih, utječe svom snagom na zbivanja u najvažnijim poljima vašeg života. Buntovnički, nestabilni pojedinci i događaji potresaju vaš dom i osjećaj sigurnosti. Dominantni Pluton stoji kao čuvar u vašem prvom polju osobnosti, ali govori da morate više naučiti o samokontroli, moralu i ambicijama, te samopoboljšanju koje vodi do uspjeha, umjesto tajnih i neetičnih načina do dođete do vrha. Jupiter stavlja previše naglaska na emocije iz vašeg polja partnerstva. Mars je ljut i potisnut i izaziva partnera, šefa ili roditelja. Prvi znaci nevolje se pojavljuju od 1.-3. i 8. s izazovnim aspektom Sunca, Urana, Jupitera i Plutona. Vlada nesloga, a ego bjesni, uključujući i vaš. Ako ste vi taj koji dominira, mogli bi doći do situacije da budete zbačeni s trona. Buntovnici su ustali u obranu svojih prava (to biste mogli biti i vi u borbi protiv autoriteta); zahtijeva se promjena, sloboda i transformacija, što će najviše doći do izražaja oko 14. Nagli ispad u krugu doma, otkrivena tajna ili neka vijest bi mogla destabilizirati i uzrujati sve prisutne. Oko 15. do izražaja dolaze borbe na radnom mjestu za dominantnom pozicijom. Ova energija treba naći konstruktivan način za pražnjenje i zdravu količinu samokontrole. U suprotnom, između 20. i 23. zapaljiva atmosfera će biti na vrhuncu, a borba za moći i nemoralno ponašanje će rezultirati sukobima. Na vama je da izaberete: suradnja, pomirenje i kompromis ili konflikt, konfrontacija i nezadovoljstvo.

Srećom, smirujuća Venera u Ribama otapa tenzije i donosi sklad i mir u komunikacije, donoseći vam ravnotežu i ublažavanje stresa onima oko vas. Oko 11. i 20. u stanju ste umiriti uzavrela zbivanja oprostom (ili isprikom). Da biste zadobili objektivnost u obračunima, bilo bi uputno prihvatiti neki oblik terapije. Ako sve prođe dobro, svi će biti oduševljeni rezultatima 17.-18. i 25.
Od 25. do 27. povjerenje, razumijevanje, ljubav i ugoda će vas vezati za dobre stvari u životu. Saturn će vam malo zagorčati život 28., ali već sljedećeg dana dobar aspekt Merkura s Jupiterom i Plutonom donosi osnaženje uvjerenje, nadu i sklad. Ljubav, dijete, kreativni poticaj ili rekreativne aktivnosti tjeraju probleme i ispunjavaju vaše srce ljubavlju.

LJUBAV: Eto, dogodilo se da je ta divna i mila osoba u koji ste se zaljubili ipak netko tko je u stanju zauzeti se za sebe umjesto da se konstantno savija prema vašim potrebama. Između 20. i 23. čut ćete ono čemu se baš i niste nadali, a to će vam biti izrečeno u lice.

NOVAC: Vaši ljubavni problemi bi mogli imati negativan utjecaj na radnom mjestu jer se tu vaš potisnuti bijes počinje očitovati oko 15. Vaši suradnici neće to tako lako trpjeti, jer nisu u ljubavnoj vezi s vama, pa će vam pokazati da im je sad stvarno dosta. Stoga bi bilo pametno naučiti ne izbacivati svoje frustracije na mjestu gdje radite, jer biste mogli i gore proći.

ZDRAVLJE: Ljuti ste i pod stresom, ali moć pregovaranja je na vašoj strani. Miroljubiva Venera u vašem polju komunikacija će vam pomoći u smirivanju nerava i uspostavljanju osjećaja unutarnjeg mira. Oko 20. dogovorite posjet terapeutu.

VODENJAK 21.1. – 19.2.

Venera u vašem znaku prvih pet dana travnja vas čini magnetom za popularnost. Svatko želi biti vaš prijatelj. Nakon što uđe u znak Riba, novac je tu da se troši, iako ne želite sve potrošiti na sebe. Bit ćete velikodušni, spremni da svoja sredstva uložite u nešto vrijedno vašeg idealizma što bi pomoglo i drugima.

Redefiniranje svijeta započinje pritiskom važnih planeta u kardinalnim znakovima na Pluton. Zakopan je u vašem podsvjesnom i zadržava ogromnu unutarnju energiju. Šalje vam poruku kako je važno koristiti ju kao gorivo za samospoznaju, eliminiranje negativnog ponašanja i za rad na evolucijskom napretku. Ipak, ova nakupljena energija vas može dovesti do eksplozije. Provokacija sa svih strana ima više nego dovoljno.

Već samim početkom mjeseca Sunce se bori s Jupiterom, Plutonom i Marsom. Grube riječi i izazovi lete svud oko vas. Vaše komunikacije, zdravlje i polje unutarnje psihologije je pod pritiskom neobuzdanog temperamenta, a vaš vladar Uran šiba svojim bičem lijevo i desno. Nastavak slijedi već 14. dok Merkur ulazi u oštar odnos s Jupiterom, Uranom i Plutonom, kao i sljedeća dva dana kad se uključuju Mjesec i Mars. Opozicija Marsa i Urana će uskuhati strasti i prijeti sukobom ne samo između vas i drugih, nego i unutar vašeg spremnika fizičkog i psihološkog zdravlja. Ova konfiguracija govori o promjeni ili otporu promjeni, a vaša snaga leži u tome da se ne držite starog načina djelovanja, već da uvijek budete spremni mijenjati ga i krenuti k uzbudljivoj budućnosti. Imate potrebu glasno tražiti promjenu i neovisnost za one koji su pod presijom ili nad kojima se dominira. Kad se Jupiter pridruži oštrom odnosu Urana i Plutona 20.-21. zajedno s Marsom, započinje pobuna usmjerena na dominirajuće snage. Pridružite se naprednim snagama umjesto da ušutkavate okolinu, a to će vam donijeti promjenu koju tražite bez da štetite odnosima s drugima ili sebi samima.

Sunce i Merkur u Biku 19. i 23. donose smiraj koji i vi dobro osjećate, čineći dom sigurnim gnijezdom od stresa izvanjskog svijeta. Ono što se dešava u vaša četiri zida potiče obiteljsku dinamiku i kućno gospodarstvo.

LJUBAV: Iskoristite što je bolje moguće prvih pet dana mjeseca dok zavodljiva Venera boravi u vašem polju identiteta i čini vas neodoljivim. Nakon toga, sve je u vašim rukama. Nemate teških aspekata u važnim poljima za ljubav, tako da sve ovisi o vama samima.

NOVAC: Nakon 5. Venera ulazi u vaše polje prihoda, stoga će vaš primarni interes biti novac. Ipak, kako ste poznati po velikodušnosti, za očekivati je kako ćete iskoristiti priliku 11. i 20. i djelovati u dobrotvorne svrhe.

ZDRAVLJE: Dugotrajan boravak Plutona u vašem 12. polju ograničenja, psihe i neprijatelja, čini da većinu energije držite ispod površine umjesto da je uključite u svakodnevno djelovanje. To bi moglo uzrokovati povremenu spontanu erupciju, praćenu verbalnim rafalima vašeg neobuzdanog temperamenta, kao npr. 23.4.

RIBE 20.2. – 20.3.

Venera ulazi u vaš znak 5. začinjući bajkovite snove o ljubavi i užitku, ljepoti i sjaju. Zagrljaj idealizma se nastavlja 11. i 20., a od 17. do 25., u vrijeme harmoničnog kontakta s Jupiterom, Plutonom i Saturnom, prijateljstva se produbljuju i sjajite zadovoljstvom dok izlazite i družite se (ili dijete zaokuplja svu vašu pažnju).

Za to vrijeme, konstelacija Velikog križa stavlja vas na tobogan koji uključuje vašu financije, osjećaj slobode, vašu obitelj i prijatelje, kao i ljubavni život. Nesklad i egocentrični konflikti divljaju već prvih tjedan dan travnja. Merkur ulazi u polje vaših osobnih prihoda, a kad se udruži sa Suncem mogli biste opet upasti u svoje staro i nezdravo ponašanje u rukovanju s novcem. I oko 14. će zahtjevi postati preteški za izdržati; nagli događaj će potkopati vaše financijske temelje. Nastojte pronaći nove izvore zarade na inventivan i uzbudljiv način. Udruženi financijski poduhvati bi mogli ukazivati na harmoničan put naprijed, ali Mars govori da su oni dosad stagnirali. Nemojte dozvoliti ikome da troši vaša sredstva i isprazni vam novčanik ili da vas nepažnja udalji od držanja čvrste ruke na svojem novcu.

Jupiter dolazi u kontakt s Uranom i Plutonom 20., a partner, dijete ili član obitelji bi se mogli postaviti između vas i vaših društvenih aktivnosti koje su potencijalna napast za vaš budžet. Ne dajte se nagovoriti od sumnjivih osoba na ulazak u mutne financijske poslove oko 23. Držite se svojih ideala poduzimajući potrebne obrambene mjere ako stvari izmaknu kontroli. Izbjegavajte neopreznost i nepotrebne rizike.

Komunikacije se smiruju nakon što Sunce i Merkur uđu u znak Bika 19. i 23., te se nađu u skladu s Neptunom 26. Jupiter i Pluton bi oko 29. mogli učiniti vašu blisku okolinu pozornicom dramatičnog zaokreta u životu. Moguća je veza s izdavačkim projektom ili nastup pred grupom ljudi. Vaše vodstvo i uvjerenost, omekšani iskrenošću i dobrotom izazivaju u svima bespogovorno razumijevanje.

LJUBAV: Pomislit ćete da sanjate kad romantična Venera uđe u vaš znak 5. i počne tvoriti veliki broj harmoničnih aspekata: s bajkovitim Neptunom i iscjeljujućim Kironom 11. i 20. Ako niste u vezi, zaokružite 17. na kalendaru i obavezno izađite.

NOVAC: Moguće je da je neki izvor prihoda presahnuo za vrijeme boravka Marsa u polju udruženih financija. Zato ćete oko 23. biti nemirni i bez osjećaja kontrole, dok nepredvidivi Uran boravi u vašem polju prihoda, a Pluton u polju suradnje.

ZDRAVLJE: Nedostajat će vam samopouzdanja prvih pet dana u mjesecu, dok Venera ne uđe u vaš znak. Pokušajte se što više relaksirati kod kuće ili se preko umjetnosti spojite sa svojim unutarnjim potrebama.

(zena.hr)

Komentari

Komentara