Počela kampanja Young Heroes, polaznika Helen Doron Centra

Spread the love
Rental Travel

Predstavnici Helen Doron English Centra Tuzla, kao dijela globalne institucije sa preko 30 godina uspješnog podučavanja engleskog jezika djece svih uzrasta u saradnji sa Bibliotekom „Derviš Sušić“, u proteklu subotu 7. aprila organizovali su aktivnost i druženje u Američkom kutku povodom kampanje Young Heroes – Readers are Leaders ( Mali heroji – Čitaoci su vođe).

Reha Centar

Ovogodišnja Young Heroes kampanja ima za cilj da unaprijedi čitalačke vještine i omogući djeci pristup knjigama, kao i da promoviše magiju vremena za priče i užitak u čitanju. Tim povodom djeca su sa glumicom Ivanom Soldar, crtala i čitala kratke priče i razgovarali na temu važnosti čitanja.

Također, obišli su Biblioteku i upoznali se sa radom svih odjeljenja. Djeca su poklonila Biblioteci po jednu knjigu sa posvetom, što im je pričinilo posebnu radost.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković, zahvalila se najmlađim gostima na poklonjenim knjigama i interesovanju predstavnika Helen Doron English Centra Tuzla da ovu manifestaciju održe u Biblioteci.

– Cilj današnjih aktivnosti jeste promovisanje čitalačkih vještina i druženja sa knjigom od najranije životne dobi jer je to pravo vrijeme da djeca kroz dolaske i druženja u biblioteci razviju ljubav prema knjizi. Moram da naglasim, da u Biblioteci cijeli mjesec april prolazi u znaku knjige i očekuje nas još mnogo značajnih kulturnih događaja, kazala je Trifković.

Drugi dio ove manifestacije održati će se takođe u Biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla u subotu 14. aprila od 14 sati.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara