Sloboda deklasirala Vitežane

Spread the love
Rental Travel

Nogometaši Slobode naplatili su protiv Vitežana sve račune za prijašnje neuspjehe na domaćem terenu.

Reha Centar

U okviru 15. kola Premijer lige BiH ostvarili su drugu domaću, a ukupno treću pobjedu, rezultatom 4:0 (2:0).

Korner s lijeve strane izveo je Vladimir Grahovac, loptu je poslao na drugu stativu, gdje je u skoku Edis Smajić glavom nepogrešivo zatresao mrežu – 1:0.

Već u 10. minuti bilo je 2:0, također nakon prekida. Korner s desne strane izveo je Amer Osmanagić, loptu je kod prve stative glavom zahvatio Amer Ordagić i prebacio je na drugu. Akciju je pratio stoper Ibrahim Škahić koji je sa 5-6 metara savladao golmana Ivana Tirića.

Odličnu priliku za svoj drugi gol propustio je Smajić u 35. minuti. Njegov šut glavom iz neposredne blizine zaustavio je golman Viteza.

Na samom početku drugog dijela Smajić se iskupio za ovaj propust. U 52. minuti drugi put je zatresao mrežu gostiju i time zapečatio njihovu sudbinu na Tušnju.

Tačku na sjajnu igru i zasluženu pobjedu Tuzlaka stavio je Haris Mehmedagić golom u 71. minuti.

Radnik iz Bijeljine je u okviru 15. kola Premijer lige BiH na svom terenu dočekao zenički Čelik i slavio sa 3:1. 

Od početka utakmice Radnik je uspostavio inicijativu i dominaciju terenom, a prvu priliku imao je trećoj minuti kada je Srečković šutirao preko gola.

U 32. minuti Radnik je uspio zatresti mrežu Zeničana. Popović je napravio faul u svom šesnaestercu, a sudac je signalizirao jedanaesterac, koji je izveo Đurić i savladao Markovića za 1:0.

Tim rezultatom okončano je prvo poluvrijeme, da bi Radnik postigao još dva gola u drugom dijelu igre.

Prvo je Srečković početkom drugog poluvremena pogodio za 2:0, da bi isti igrač u 77. minuti susreta postigao i treći gol za Radnik.

Počasni pogodak za Čelik djelo je Mahmutovića, koji je iskoristio kiks u zadnjoij liniji Radnika i pogodio za 3:1, postavivši tako konačan rezultat ovog meča.

Krupa je slavila na domaćem terenu protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog rezultatom 1:0 u okviru 15. kola BHT Premijer lige.

Domaći su se pokazali kao tvrd orah za Plemiće, a gol odluke postigao je Koljić u 31. minuti. Krupa se do kraja bez većih problema uspješno branila, a gosti nisu uspjeli napraviti neke veće prilike kako bi došli do bar boda.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara