Sarajevo: Obilježavanje 14. godišnjice od smrti Alije Izetbegovića

Spread the love
Brojne delegacije i pojedinci povodom 12. godišnjice od smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, položili su danas cvijeće na njegov mezar u mezarju Memorijalnog centra Kovači u Sarajevu. Tokom obraćanja, istaknuto je kako je Alija Izetbegović bio veliki državnik, koji je nastojao i želio od BiH stvoriti demokratsko društvo po mjeri svih građana. (Emre Baştuğ – Anadolu Ajansı)
Rental Travel

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Šehidskom mezarju “Kovači” i  svečanom akademijom u Narodnom pozorištu  biće obilježena 14. godišnjice smrti prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Svečanu akademiju možete pratiti direktno na programu BHT1 od 20.00 sati.

Reha Centar

Na Šehidskom mezarju “Kovači” brojne delegacije položiće cvijeće na mezar prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića i proučiti Fatihu u 11. 30 sati.

Počast će se odati i polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na centralnom nišanu šehidima BiH ( u 11.00 sati).

U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras  u 20 sati biće održana svečana akademija povodom 14. godišnjice od smrti Alije Izetbegovića, koju možete pratiti direktno na programu BHRT.

Promocija filma “”Alija, posljednji bedem islama”

Nešto ranije, u vremenu od 13 do 14.30 sati Ambasada Republike Turske u BiH  u Bosanskom kulturnom centru,organizira prijem i konferenciju za novinare povodom premijernog prikazivanja televizijskog dokumentarnog filma pod nazivom „Alija, posljednji bedem islama”.

Kako se podsjeća u saopćenju, realizaciju ovog filma su podržali predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji će prisustvovati promociji.

Prijemu će prisustvovati i značajan broj poslanika turskog parlamenta i načelnici opština.

BHRT

Komentari

Komentara