Gradska uprava Tuzla: Predstavnici „Naše stranke” iz Tuzle drsko dezinformišu javnost

Spread the love
Rental Travel

Predstavnici „Naše stranke“ iz Tuzle, posljednjih dana, veoma drsko dezinformišu javnost. Prvo su, prije nekoliko dana, obmanuli građane tvrdeći da gradska vlast želi izmjenu Regulacionog plana za Kreku, kako bi rušila njihove kuće i rasprodala njihovo zemljište.

Reha Centar

Tvrdnje nekih predstavnika „Naše stranke“ su neistinite i zlonamjerne, jer niti jedan regulacioni plan, pa ni regulacioni plan Kreka-Sjeveroistok, ničim ne dovodi u pitanje ustavom i zakonom garantiranu neprikosnovenost privatnog vlasništva na postojećim objektima i zemljištu.

„Naša stranka“ je dovela građane u zabludu, koji su se izmanipulisani, usprotivili donošenju Regulacionog plana dok, kako navode, ne budu legalizirani svi postojeći objekti. Naša dužnost je da iznesemo istinu, da je cilj donošenja Regulacionog plana da se na kvalitetniji način uredi prostor Kreka-Sjeveroistok i građanima vlasnicima privatnih kuća, ukoliko to žele, omogući dogradnja, nadogradnja ili rekonstrukcija, a ukoliko ne žele, zadržat će se postojeće stanje. Grad ne namjerava, niti može prodati tuđu imovinu. Donošenjem Regulacionog plana ni na kakav način se ne ometa proces legalizacije započet 2006. godine, stupanjem na snagu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina u TK.

Teško je povjerovati da lider „Naše stranke“, kao bivši ministar za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, ne zna da Regulacioni plan ne može biti pravni osnov ni za kakvu prodaju zemljišta u vlasništvu građana.

Osim toga, „Naša stranka“ je veoma grubo obmanula javnost, u vezi sa ubistvom koje je počinjeno ispred jednog privatnog, od kompeksa Panonike dovoljno udaljenog, objekta. Čovjek, koji je počinio ubistvo, nikada nije bio uposlenik JP Panonika, a Naša stranka je svojim zlonamjernim  saopštenjem, insinuirala suprotno, kako bi naudila ugledu JP Panonika i ugledu Gradske uprave, i to usred turističke sezone.

Laži „Naše stranke“ su toliko podle i štetne, da Gradska uprava, a kako smo obavješteni, i JP Panonika, ozbiljno pripremaju više zahtjeva za sudsku zaštitu od neistina pojedinaca iz „Naše stranke“, i to po više osnova.

aktuelno.ba / Gradska uprava Tuzla

Komentari

Komentara