Almir Žilić: Mjesto selektora odbojkašica Univerziteta u Tuzli je čast ali i potvrda mog predanog rada

Spread the love
Menprom

Studentski parlament i Univerzitetsko sportsko društvo Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Centrom za sport,  upriličili  su manifestaciju Međuuniverzitetski sportski susreti „Balkanijada Tuzla 2017„  koja je počela  17- og a završava se 19-og maja.

Reha Centar

Učešće je uzelo preko 200 studenata iz  bosanskohercegovačkih univerzitetskih gradova: Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Banjaluke.

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u sportovima: mali nogomet (ekipno 4+1) u muškoj konkurenciji, košarka u muškoj konkurenciji, odbojka u ženskoj konkurenciji; stoni tenis pojedinačno u muškoj konkurenciji, šah, atletika i trkačke discipline sprint 100m i  400m u muškoj konkurenciji.

Neka takmičenja su završena, a u dosta jakoj konkurenciji odbojkašice Univerziteta u Tuzli, predvođene selektorom Almirom Žilićem, osvojile su prvo mjesto, savladavši u finalu studentice Univerziteta Zenica.

„Ja sam neko ko živi odbojku, radim puno na sebi kao treneru, stručnjaku, pedagogu. Odbojka nije samo sport, to je nešto više, traži od vas da joj se maksimalno posvetite i ja to činim. Za selektora univerzitetske selekcije sam izabran neposredno prije početka Balkanijade, ali smo se uspjeli posložiti i napraviti dobar rezultat. Moja odbojkaška akademija „Mikasa“i djevojke sa kojima radim u sklopu  Akademije su mi prioritet u trenerskoj karijeri. Želim  dokazati svima koji su iz raznih razloga sumnjali u ženski odbojkaški sport u Tuzli, da je ovo između ostalog i grad ženske odbojke. Sama činjenica da Ženska akademija “Mikasa” trenutno ima blizu sto polaznika, od kojih njih bar pet može igrati u velikim klubovima, dovoljno potvrđuje sve predhodno rečeno. Već sam ostvario kontakte sa dva ženska odbojkaška kluba u Americi i razmjena uspješnih odbojkašica je već postala realnost. Idem dalje, ne želim se zadovoljiti u svom pozivu sa  ovim što trenutno jesam jer odbojka je nešto sa čime živim, a trenerski poziv veliki izazov za mene“- prokomentarisao nam je kratko energični i uvijek optimistični Žilić.

Na kraju, treba svakako napomenuti da je Almir Žilić nekoliko puta do sada bio proglašen za trenera godine u Tuzlanskom kantonu i prepoznatljivo je lice u odbojkaškim i sportskim krugovima.

R.T.

Komentari

Komentara