Javna čestitka premijera Bege Gutića u povodu 1. maja – Praznika rada

Spread the love
Rental Travel

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu Prvog maja praznika rada.

Reha Centar

Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo unaprjeđivali radnička prava. Borba za svako novo radno mjesto prioritet je u radu svakog ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona u cjelini.

U povodu Praznika rada, upućujem i riječi najiskrenije zahvalnosti našim partnerima, poduzetnicima, investitorima i Vladi Federacije BiH, uz čiju smo pomoć, a na radost i nas i radnika, uspjeli riješiti probleme u nekoliko kompanija, koje su se do nedavno nalazile u naizgled bezizlaznoj situaciji.

Nažalost ostvarivanje radničkih prava u nekim kompanijama u BiH nije na zadovoljavajućem nivou i ovim putem upućujem apel našim poslodavcima da pokažu više socijalne osjetljivosti prema radnicima, jer takav se odnos uvijek višestruko isplati.

U tom svjetlu ime, uz iskrene čestitke, svim građanima Tuzlanskog kantona želim da u miru i dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik rada.“

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara