Vrhunska oprema u samom startu: Vozimo novu Toyotu Yaris

Spread the love
Menprom

U Amsterdamu nas je dočekalo pravo iznenađenje: Toyota Yaris je po svojoj bezbednosnoj opremi pretekla i mnogo skuplje automobile, a tu je i potpuno novi motor

Reha Centar

Ekipa Auto magazina je stigla u Amsterdam, na prezentaciju nove “tojote jaris”. U pitanju je drugi redizajn male “tojote”, koji je doneo ne samo izmene u pogledu dizajna, već i brojna tehnička poboljšanja.

Stručnjaci Tojote su nam izneli podatak da je promenjeno čak 900 delova i komponenti, kao i da je uloženo 90 miliona evra u doterivanje ovog gradskog automobila.

Auto magazin Srbija Toyota Yaris Amsterdam

Već bazne verzije od sada imaju veliki TFT displej osetljiv na dodir, međutim, najveće iznenađenje sledi: od sada, sve verzije “jarisa”, dakle, i one najjeftinije, imaće sistem za automatsko kočenje u cilju izbegavanja sudara, automatsko uključivanje i isključivanje dugih svetala i upozorenje prilikom nenamernog napuštanja saobraćajne trake.

Još jedna lepa vest je uvođenje kamere koja snima saobraćajne znakove o ograničenju brzine i ta opcija će standardno biti dostupna u svim paketima opreme osim u osnovnom.Auto magazin Srbija Toyota Yaris Amsterdam

Dosta izmena je nastalo i na polju mehanike. Umesto dosadašnjeg 1,33 benzinca, uvodi se novi, zapremine 1,5 litara. Snažniji je za deset posto i ima nižu potrošnju za 12 posto u odnosu na prethodnika.

Ovo su informacije koje iznosimo samo da vam zagolicamo maštu, a kompletne utiske i sve o novinama na “tojoti jaris” pročitajte u novom broju Auto magazina, koje će se pojaviti na kioscima do kraja sledeće nedelje.

Auto magazin Srbija Toyota Yaris Amsterdam

http://www.magazinauto.com/ – AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara