U.G. Vive Žene: „Psihosocijalni pristup u radu sa svjedocima/žrtvama“

Spread the love
Rental Travel

Za preko 400 profesionalaca iz BiH održavaju se edukacije na temu: „Psihosocijalni pristup u radu sa svjedocima/žrtvama“. U 2016. godini završena su prva dva modula edukacije za članove institucionalnih mreža za podršku svjedocima/žrtvama u BiH.

Reha Centar

Završni modul za predstavnike Institucionalne mreže za podršku svjedocima/žrtvama Tuzlanskog kantona, održava se u hotelu „Kardial“ Teslić od 15. do 17. marta 2017. godine. Na ovom modulu obrađuje se tema: „Saradnja, komunikacija i koordinacija mreža za podršku svjedocima“. Učesnici edukacija su predstavnici centara za socijalni rad, mentalnog zdravlja, resornih ministarstava, pravosuđa, policije, udruženja koja se bave svjedocima/žrtvama.

Edukaciju vode trenerice iz U.G. „Vive Žene“ Tuzla.

Cilj edukacije je da se unaprijedi saradnja između institucija i nevladinih organizacija i dodatno osnaže profesionalni i institucionalni kapaciteti za rad sa žrtvama/svjedocima.

Edukacije se organizraju u okviru projekta ,,Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH“ koji uz podršku Evropske unije provode UG ,,Vive Žene“ Tuzla u partnerstvu sa ,,Medica“ Zenica, Fondacijom ,,Udružene žene“ Banja Luka i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj „ACED“ Banja Luka.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara