Međunarodni sud pravde odbio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije

Spread the love
Rental Travel

Međunarodni sud pravde odbio je zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, jer nadležna tijela u ime BiH kao države nisu donijela nikakvu odluku u pogledu revizije presude.

Reha Centar

Pismo koje su dobili članovi Predsjedništva BiH, a koje je potpisao  Filip Kuvre (Philippe Couvreur), registrar Suda, prenosimo u cijelosti:

“Vezano za moje pismo od 24. februara  2017. godine (br. 148182), u kojem sam tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem o kojem sam pisao, čast mi je, pouputama  Suda, informirati Vaše ekscelencije o sljedećem:

Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, u pogledu  zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

Stoga, ne može se ništa poduzeti u pogledu dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)“.

BHRT – aktuelno.ba

Komentari

Komentara