… a u „mjesecu knjige“ najviše ste tražili u online knjižari – Knjiga.ba

Spread the love

U mjesecu knjige kako je nezvaničan naziv mjeseca oktobra/listopada, naša tablica najtraženijih naslova u najvećoj online knjižari u BiH, Knjiga.ba  doživjela je određene promjene i evo kako sada izgleda:

01.Pipi duga čarapa

02.Šest lica traži pisca

03.Sevdah

04.Soba za nikoga

05.Uništi dnevnik

06.Što pepeo priča

07.Dnevnik Ane Frank

08.Candide Zadig

09.Svetkovina beznačajnog

10.Božanstvena komedija i druga djela

Preporučujemo:

Bottom of Form

Astrid Lindgren – Pipi duga čarapa

Pipi ima samo devet godina i nema ni mamu ni tatu, ali Pipi nije baš sasvim sama: ima konja, majmunčića Gospodina Vilsona i prijatelje – brata i sestru Tomija i Aniku. Pipi je prema njima dobra, brižna, ponekad i požrtvovana. Njene igre su često opasne, ali ona nikada neće u takve igre uvlačiti Tomija i Aniku. To je rezervisano samo za nju i to joj čini neopisivo zadovoljstvo.

Menprom

pipi_uga_carapa_ndk_447x600

Reha Centar

U svijetu u kojem živi Pipi sve je drugačije, takav svijet traje dugo i nema nagovještaja kada bi se mogao promijeniti. Čak i kada poraste, Pipi ne želi mnogo da se mijenja – postaće gusarica! Pipi Duga Čarapa svojim načinom života i ponašanjem prkosi ustaljenom redu i običajima.

Luigi Pirandello – Šest lica traži pisca

Želio sam da prikažem šest lica koja traže pisca. Dramu nije moguće izvesti upravo zato što nedostaje pisac koga traže; umjesto toga, izvešće se komedija ovog njihovog uzaludnog pokušaja, sa svim onim tragičnim u njoj, budući da je ovim licima osporeno pravo na život.

sest_lica_trazi_pisca_426x600

Za više interesantnih naslova posjetite našu internet prodavnicu na adresi – knjiga.ba

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara