Majke Srebrenice osudile neslogu bošnjačkih političara

Spread the love
Menprom

Majke Srebrenice su i danas u Tuzli iskazale svoje nezadovoljstvo prema onima koji još uvijek sporo i nedovoljno iskazajuju svoju volju da se pronađu preostali posmrtni ostaci njihovih najmilijih, ali na adresu pravosudnih institucija koje sporo procesuiraju one koji su počinili teške oblike ratnog zločina u ovoj nekada zaštićenoj UN zoni u Potočarima jula 1995. godine.

Reha Centar

majke Srebrenice

Pored borbe za smiraj svojih ubijenih i potrage za pravdom, dodatni teret su im i nedavno održani Lokalni izbori, koji su prema njihovim riječima u Srebrenici pokazali svu nemoć zaštite pravnog sistema i procesa glasanja, jer su kako ističu majke Srebrenice o sudbini ovog grada odlučivali autobusi spornih glasača iz susjedne Srbije, a ne sami Srebreničani.

majke Srebrenice majke Srebrenice

„Ovi koji se danas prepucavaju o Srebrenici, svi političari, nisu tamo u Srebrenici, i njih duša sigurno ne boli kao nas koji smo izgubili svoje najmilije. Puno je nepravilnosti bilo na izborima u Srebrenici i mi tražimo da se oni ponove. Nedopustivo je da načelnik Srebrenice bude čovjek koji negira genocid, da prima strane delegacije i da priča o golgotama Srebrenice“- istakla je Ešefa Alić članica udruženja „Žene Srebrenice“.

majke Srebrenice

Dželalić Džemila je osudila neslogu Bošnjačkih političara jer su iz susjedne Srbije,kaže Džemila „glasali ljudi koji su prebivalište i ličnu kartu  pravili samo na tri dana, dođe mi da plačem, izgubila sam tri sina i muža, a danas gledam kako gubimo Srebrenicu. Dželati su nas tjerali stoljećima, a ne tako davno samo u Titovom Užicu kaže Džemila bilo je medresa više nego u Sarajevu.“- istakla je razočarana majka Džemila.

majke Srebrenice

„Padom Srebrenice izgubila sam sina i muža, protjeruju nas svakog dana, krivi su naši političari u Srajevu, ako padne Srebrenica pada i Tuzla i Sarajevo i Bosna i Hercegovina“- kazala je majka Tima Jusufović.

Po svemu sudeći Srebrenica će i dalje biti jedna velika neispričana priča.

majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice majke Srebrenice

M.T.

Komentari

Komentara

Posted In: