Gradonačelnik Lugavić otvorio 13. Tuzla Film Festival

Rental Travel

Gradonačelnik dr. sc. Zijad Lugavić sinoć je u Narodnom pozorištu Tuzla svečano otvorio 13. Tuzla Film Festival. Gradonačelnik Lugavić izražavajući zadovoljstvo i ističući važnost kulturnog razvoja u našem gradu, kazao je: „Tuzla živi kulturu, a to je velika stvar.

Reha Centar

Grad Tuzla nudi brojne kulturne manifestacije koje promovišu umjetnost i film, stvarajući prilike za mlade umjetnike da uspostave kontakte i prezentuju svoje umijeće sa svim drugim umjetnicima u regionu. To je nešto fantastično. Podržavamo mladost, kulturu i umjetnost, i tako će biti i ubuduće“. Također, gradonačelnik Lugavić  istakao je da će Grad Tuzla u budućnosti biti još bolji i kvalitetniji partner ovakvim manifestacijama.Čestitajući organizatorima, kazao je:: „Tuzla Film Festival je brend našeg grada, nešto čime se ponosimo. Čestitam Borisu Balti na njegovoj istrajnosti i sposobnosti da nosi ovako veliki festival koji promoviše našu Tuzlu, Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu.“

 

Tuzla Film Festival, posvećen južnoslavenskom filmu, godišnja je kulturna manifestacija koju organizuje neprofitna organizacija Magic Factory, čiji je cilj promocija južnoslavenske kinematografije, a posebna kategorija „Snimaj bilo čim“ osmišljena je kako bi potaknula filmsku umjetnost u ovom području.

Prije projekcije filma „Djeda mraz u Bosni“ bosanskohercegovačkog režisera Emira Kapetanovića, direktor Festivala, Boris Balta uručio je  glumcu Slavku Štimcu, Vilu Tuzla Film Festivala za njegov doprinos razvoju južnoslavenske kinematografije.

Grad Tuzla će nastaviti baštiniti kulturno nasljeđe te nastaviti s tradicijom podrške umjetnosti i mladim talentima.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara