Grad Tuzla kroz projekat “Siguran start” podržao 205 obrtnika u prvoj i drugoj godini poslovanja

Spread the love
Rental Travel

U JU Narodno pozorište Tuzla danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa korisnicima novčane podrške u okviru projekta “Siguran start” za 2024. godinu. Ovaj projekat, koji Grad Tuzla uspješno realizuje već dugi niz godina, ima za cilj podržati novoregistrovane subjekte u prvim godinama poslovanja

Reha Centar

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, ističući važnost ovog projekta za ekonomski razvoj grada, kazao je:”Ove godine smo kroz projekat “Siguran start” podržali 205 obrtnika u prvoj i drugoj godini rada, čime još jednom potvrđujemo opredijeljenost Gradske uprave da smo partneri novoregistrovanim obrtima. Važno je naglasiti da nije neizvjesna samo prva godina poslovanja, već i druga, zbog čega smo prije dvije godine promijenili pravilnik i proširili podršku i na privredne subjekte u drugoj godini rada. Naš cilj je da zajedno prevaziđemo izazove početka poslovanja i izgradimo snažniju privredu grada Tuzle i Bosne i Hercegovine.”

Iz Budžeta Grada Tuzle za 2024. godinu, sredstva su raspoređena na 93 korisnika koji su djelatnost registrovali u 2023. godini, te  na 112 korisnika za subjekte koji su djelatnost registrovali u 2024. godini,  čime je ukupno podržano 205 obrtnika sa iznosom od 335.000,00 KM.

Kroz projekat “Siguran start” Grad Tuzla nastavlja pružati podršku obrtnicima u cilju stvaranja novih radnih mjesta, povećanja proizvodnje i jačanja ekonomskog razvoja lokalne zajednice.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara