Prvi poslovni susreti SAPO 2024 u Gračanici: Ključni događaj za digitalizaciju, održivi razvoj i lokalnu zajednicu

Spread the love
Dnis Husić GO SDA

Prvi poslovni susreti SAPO 2024 održani su u Gračanici 18. i 19.septembra. Ovaj značajan događaj okupio je stručnjake iz različitih sektora, uključujući oblasti umjetne inteligencije, digitalizacije, ESG-a, te mnoge druge aktuelne teme koje oblikuju budućnost poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Reha Centar

Na svečanom otvorenju, kojem je prisustvovao veliki broj zvanica iz domaće i međunarodne poslovne zajednice, među najistaknutijim gostima bila je Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH. Uz nju, događaj su uveličali premijeri, ministri Vlade Federacije BiH i Vlade Tuzlanskog kantona.

SAPO 2024, organiziran s ciljem povezivanja kompanija, institucija i pojedinaca koji teže inovacijama i razvoju, posebno se fokusirao na teme poput digitalne transformacije i održivog poslovanja. Stručnjaci su kroz panele i radionice istakli važnost primjene novih tehnologija, kao i usklađivanja poslovnih strategija sa principima ESG-a, što predstavlja sve važniji segment u globalnom poslovnom okruženju.

U okviru događaja, posebna pažnja posvećena je i lokalnoj zajednici. Mladi poduzetnici Gračanice predstavili su svoje poslovne poduhvate. Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika grada Gračanica izvršilo je svečanu primopredaju kamiona Gradu Gračanici i Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Gračanica. Kamion će biti osposobljen za vatrogasno vozilo, čime će se značajno poboljšati kapaciteti vatrogasne jedinice i povećati sigurnost građana.

Osim toga, učesnici su imali priliku diskutirati o tome kako umjetna inteligencija i digitalizacija mogu unaprijediti poslovne procese, smanjiti troškove i povećati konkurentnost na tržištu. Naglašeno je i kako je Bosna i Hercegovina, posebno kroz događaje poput SAPO-a, na putu da postane relevantan igrač u regionalnim i širim međunarodnim poslovnim tokovima.

Prvi poslovni susreti SAPO 2024 u Gračanici otvorili su vrata budućim inicijativama i saradnji te postavili temelje za kontinuirani razvoj poslovnog sektora i zajednice na ovom području.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara