Klanjana dženaza učeniku Behram-begove medrese Imranu Muhamedbegoviću 

Spread the love
Rental Travel

U Banovićima je u srijedu, 11 septembra ove godine, klanjana dženaza Imranu Muhamedbegoviću, učeniku drugog razreda Behram-begove medrese u Tuzli.

Reha Centar

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. Muftija je u svome obraćanju izrazio taziju porodici, rodbini i prijateljima, te je naglasio da je Imran hodio isravnim putem i tako je proveo svoj život.

– Dženaza nam mnogo kazuje o životu i njegovom smislu, o pripadanju našoj vjeri. Iskušenja u evladu su posebna iskušenja. Naši evladi su u našim srcima. U ovim trenucima potrebno nam je strpljenje. U Kur'anu nam se savjetuje da pomoć tražimo u namazu i saburu, a to je teško osim onima koji su poslušni, kazao je muftija Fazlović.

Imran (sin Elvisa i Medhije) Muhamedbegović završio je prvi razred Behram-begove medrese s odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Bio je jedan od najboljih učenika u odjeljenju i upamćen kao mladić kojeg je krasio nadasve lijep ahlak i posvećenost u vršenju svakodnevnih učeničkih obaveza. Rođen je 9.9.2008. godine u Tuzli i s porodicom je živio u Banovićima.

Muftijstvo tuzlansko

Komentari

Komentara