Održana promocija knjiga „Rijekom života“ i „Svi elementi uspjeha“, autorice Hidajete Mahalbašić

Sinoć je u Biblioteci „Derviš Sušić“ održana promocija knjiga „Rijekom života“ i „Svi elementi uspjeha“, autorice Hidajete Mahalbašić. O knjigama su govorili Marijana Klapić, lifecoach&motivator i profesor Muris Mahalbašić, a autoricu je predstavila Zekira Kikanović, bibliotekar.

„Rijekom života“, predstavlja zbirku spoznaja na duhovnom putu razvoja, zabilježenih u stihu prikladnih za osvježiti dušu svakome ko postavlja pitanja o svrsi, vrijednostima, uvjerenjima, prijateljstvu i ljubavi.

„Svi elementi uspjeha“ je interaktivni priručnik za lični razvoj prigodan za svaku osobu koja smatra vrijednim rad na sebi i nastoji ostvariti izbalansirani uspjeh u različitim segmentima života. Temeljen je na iskustvu višegodišnjeg održavanja seminara i radionica na temu ličnog razvoja.

Autorica ističe da ove knjige sadrže pregršt alata koji mogu poslužiti u svakodnevnom životu i ženama i muškarcima, bez obrzira da li su žena i muškarac usmjereni na porodični, društveni ili profesinalni razvoj.

“Ove knjige su meni jedna uz drugu kao tijelo i duša. Rijekom života je više onako za dušu, za odmor, zato da se uzdignemo iznad ovih prolaznih stvari, da osjetimo da smo mi više od ovog tijela, od ovog materijalog i da je naš život mnogo značajniji od ovog što radimo svakodnevno, hraneći i njegujući svoj pojavni materijalni dio bića. Dok s druge strane ovaj nas priručnik prizemlji i pokaže da ipak moramo moditi računa životu, vremenu, o svom razvoju kompletnog bića i fizičkog i duhovnog”, kazala je Mahalbašić.

aktuelno.ba / Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla

Komentari

Komentara