Zlatna plaketa boraca Tuzle dodjeljena Mensuru Aliću

Spread the love
Menprom

U povodu obilježavanja 15. maja Dana odbrane Tuzla Koordinacija boračkih udruženja Grada Tuzla upriličila je druženje na Panonskim jezerima za sve građane i boračku populaciju.

Reha Centar

Dodijeljena su priznanja za najuspješnije u sportskim disciplinama, medijima i sponzorima.

No ipak samo jedna Zlatna plaketa za nesebičan doprinos i podršku boračkoj populaciji od strane Koordinacije boračkih udruženja Tuzle pripala je Mensuru Aliću, koji je kako saznajemo lično insistirao da se prilikom dodjele priznanja ne pominju njegove pozicije i funkcije u politici i ekomnomiji.

Mensur Alić
Mensur Alić

Ovako je to kratko prokomentarisao priznanje koje mu je dodijeljeno Mensur Alić:

“Prije 15. maja kod mene je boravila delegacija Koordinacije boračkih udruženja Tuzle sa zahtjevom za pomoć u organizaciji 15. maja. To je za mene bila čast, rekao sam da ću biti ako žele generalni pokrovitelj, platiti sve troškove, ali samo kao saborac i ratni drug onih koji su došli, a nikako kao predsjednik Tuzlanske alternative, vlasnik Menproma i sl.

Sve su to ispoštovali, pomenuli su samo moje ime, nisam čak očekivao iskren da budem ni Zlatnu plaketu, ali su mi je dodijelili i to me samo još više obavezuje da se Dan odbrane Tuzle nikada ne zaboravi, jer to je velika pobjeda svih građana našeg grada” istakao je za naš portal Mensur Alić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: