Život u Tuzli se polako normalizuje

Spread the love
Menprom

Stanje u Tuzli je bolje, zaključeno je na zajedničkoj sjednici  Kolegija Općinskog načelnika Tuzla i Općinskog štaba civilne zaštite Tuzla, ali je još uvijek prijeko potreban oprez, posebno kada su u pitanju klizišta, jer do sada evidentiranih preko 1500 klizišta samo na općini Tuzla dovoljan su dokaz ovoj preporuci.Stručni tim geologa je 24 sata na terenu i svojim znanjem pokušava veliki broj klizišta staviti pod kontrolu, u čemu uglavnom i uspijeva, istakao je prof. dr Izet Žigić.

Reha Centar

KOLEGIJ TUZLA

Nadljuskim naporima da spase svoje građane i svoj grad radili su svi, Civilna zaštita, Crveni križ, Dom zdravlja, spasioci volonteri, policija, vatrogasci građani…

KOLEGIJ TUZLA

Općina Tuzla od danas konačno ima stabilno vodosnabdijevanje, isporuka električne energije je normalizirana, putne komunikacije također.Grad je na neki način počeo da funkcioniše.

vodovod

KOLEGIJ TUZLA

O materiajlnim i drugim štetama se nije govorilo ali ono što nezvanično saznajemo jeste podatak da se ta cifra kreće oko 500 miliona KM.

Ljudskih žrtava na svu sreću u Tuzli nije bilo. Za ostale sanacije će po svemu viđenom trebati puno, puno vremena, jer mnogi su ostali bez svojih domova, imovine, i neke ljepše budućnosti.

R.T.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara